måndag 4 april 2016

Borta ett tag...






inte lättja precis.....





Brist på förmåga att samla tankar på de STORA skeenden vi lever i med terror och våld, delar inte den gängse uppfattningen eller rädslan för IS.
Varför skulle människorna i den så kallade "tredje världen" älska oss?
Begreppet kommer från 50-talet då världen delades in i första: Nato/ västvärlden och två Warzavapakten/ kommunistvärlden, tredje fick bli resten.

Vad är det som är så fint med det vi kallar det demokratiska fria västvärlden med vår kristna bakgrund som vi ska pådyvla alla andra.

Frankrike lär ha 600 ungdomar som strider för IS, för att inte tala om det som händer i Mali, (vilket vi deltar i, en svensk yngling sa i radion: "Vi spanar bara på "buset".

När Andra Världskriget bröt ut enligt västerländsk kronologi 1939 hade det redan pågått flera år då två av The Great Wars segrarmakter Italien och Japan var grundligt lurade på segerbyte och startade för Japans del kriget och erövringen Manchuriet och Italien, Abessinien .

(Krig leder alltid till nya krig.)

När Tyskland angrep Frankrike 1940 bestod franska armén av 500 000 färgade mer eller mindre tvångsrekryterade från nord Afrika. Under kriget var 38% av de Franska soldaterna från kolonierna.
När de Gaulle marscherade in i segerparaden 25 aug 1944 ansågs det inte lämpligt att färgade deltog på uppmaning från USA:s militärledning.
Samma vecka slog fransk polis på sedvanligt vis ihjäl demonstranter i Alger.

I Reims finns ett monument: Den Svarta Armèns Hjältar
 Med inskriptionen:

Genom att ge samma blod vinner vi samma rättigheter. 


Britterna lyckades få ihop 120 000 afrikaner som stred i Burma mot Japanerna, bland dem fanns en kille som tog värvning i King´s African Rifles, Hussien Onyango Obama, Baracks farfar.
15 000 återvänd aldrig hem till Afrika.
 Däremot fick de överlevande var kvar över ett år efter sina vita kamrater innan de skickades hem, de var tvungna att göra myteri!

Detta bara ett litet axplock hur vår civilisation stulit blod och tillgångar, därtill vill vi bli sedda som föredömen och älskade.

När var offret i en våldtäckt tvungen att älska förövaren?

Har mer litteratur om Första Världskriget än Norrköpings Stadsbibliotek och har haft en hel del om Andra, men för mig blev det en överraskning att läsa boken "De Bortglömda" av Folke Schimanski, var finns de svarta på alla bilder och i hjälteepos?

Bäst att återgå till lite trädgårdsprojekt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar