lördag 1 juni 2019

Turist hos...


mälardrottningen.




.

Blev överraskad av att det var veterandag, dessa herrar och damer som gärna går med krig i tankarna i den riktning Carolus Rex pekar. 
Hjältar som offrat liv och lem i fosterlandets tjänst, vet inte vad de de fick utstå i Kongo men en del kvinnor har klagat efteråt.
Fem dog i Afghanistan inte i strid för vi lär ju inte ha varit i krig enligt vissa  på 200 år, vet inte om man kan dö av tråkighet på trista förläggningar , synd om dem och deras anhöriga i alla fall.

Jag tycker det räcker med den beridna högvakten.

 

Fylls av blågula känslor och njuter av stadens skönhet, besökte Nationalmuseum och sväller av stolthet över en mangnefik byggnad efter restaureringen men dess skatter.
Blev även balett, en mycket bra föreställning av Svansjön med S:t Petersburgs Balett Teater. Tror inte de är enbart utsända för att skapa PR åt Putin.

Följer slussbygget som är verkligen imponerande. Även Rosenbad byggs om, undrar om alla 
byggarbetare kroppsvisiteras innan de börjar jobba, kollas så de inte smusslar in mikrofoner m.m.
i putsbruket, kanske de även är "svartjobbare" från östra Europa. Vet sen min tid i Stockholm att det förekom "svarta" undertaksmontörer vid en reparation av Riksdagshuset och Rosenbad tidigare.


ÖB:s lilla lotta Annika Christensen Nordengren fd. MP som älskar försvar bomber, granter och epålett prydda officerare som tror att ryssen kommer vilken dag som helst skulle väl dö om hon läste mitt sätt att försvara fosterlandet på.

Den kärlek jag känner när man tittar ut över vår vackra huvudstad från Mosebake skulle jag aldrig tillåta ryssen förstöra, aldrig bomba sönder, ej heller bränna våra målningar på Nationalmuseum som är bevis på ett folks idoga arbete under 500 år.
Nej, genom klok alliansfri fredspolitik undviker vi Putin 
Vill han ändå komma så förklarar vi Mälardrottningen för "öppen stad" hon får aldrig skadas!
Alla gamla gubbar över 70 kan bli självmordsbombare och ställa till ett helvete för  ryssens fogdar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar