torsdag 25 maj 2023

Den skönaste av

 

alla månader .....


Blir mer och mer tacksam över livet för varje år och vår man får uppleva naturens förvandling.
Vaxat kanoterna inför sommarens förhoppning om att vi även i år skall kunna klara av att paddla, är ju trots allt 77 år och Ullis minus 9.

Avslutat projekt Butbro med att sätta dit en fotplåt på framsidan, även gett ett löfte om att leva till nästa år då en ny altan skall byggas på baksidan. 
Den som lever får se hur det utvecklas.
Lastat och tagit hem verktyg för att bygga en grind hemma till en granne, blev ett "statarlass".

IFK kom ner på jorden igen efter förlust mot Elfsborg med 1-2. Blev helt utspelade under andra halvlek.
Är det roliga över nu?
Ser mycket fotboll på TV
 --- i brist på annat Superettan: 
Örgryte- Sundsvall 1-1! 
Oroar mig för mitt förstånd då jag även följer "Norling och Pence" i deras timslånga analyser av  matcher, lägg därtill lite poddar som: "Studio Allsvenskan", "Allsvenska Podden", "Offsides Podcast", "Lund".
Ser det som en flykt från det dystra krig som pågår i Europa.

Läser vidstående bok av en NATO officer Överste i Schweiz armé som jobbat i FN mm. Underrättelse officer med ansvar  för dåvarande Warsawapakten.

Jacques Bauds tes är att kriget kunnat undvikas om väst/NATO sett på krisen som ett inbördeskrig i Ukraina och understött Zelenskyj till förhandling med separatisterna i stället för underblåsa till strid  mot Ryssland.

Ursula von der Leyen CDU har blåst på under EU flagga och är trots  sju barn i sinnet som hennes politiske svenska kompis Ebba Buch KD kristen/god på ett elakt sätt innerst inne.

Sant eller inte låter jag vara osagt men utgår från att sanningen lär dölja sig mitt i mellan, anser det är nyttigt att få information från olika källor.

Litar inte på media i Sverige längre.
Nu jublas det över att Hägglunds fått rekordorder på krigsfordon och vi kommer att få köpa nya kulsprutor från USA, vi skickar mer vapen och hjälp för 12 miljarder (?), 
I Paris, Prag; Budapest och Tyskland pågår demonstrationer mot kriget och för förhandlingar som inte svenska medier rapporterar om, ej heller den stora som hölls i Washington i februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar