torsdag 16 oktober 2014

Gubben är moralist utan .....


 
 
 
att ha egen moral.......
 
Läste bladet:
 

Facebookfrysta ägg
– frihet för kvinnor

Natalia Kazmierska:

 Kvinnors kontroll över fertiliteten ses alltid som pr  Inget fortplantar sig så snabbt som moralpekpinnarna kring hur och när kvinnor ska bli på smällen. I onsdags var det NBC News nyhet om att Facebook och Apple erbjuder kvinnliga anställda att frysa ner sina ägg problematisk

Att äggfrysning blivit business, med amerikanska företag som på allvar heter EggBanxx och Eggsurance, kan förstås diskuteras. Tidskriften The Atlantic berättar om hur kvinnor i New York går på freezing-fester - en sorts modern variant av dåtidens Tupperware-partyn - där de erbjuds behandlingar för 60 000 kronor och uppåt. Därtill kommer hyran för att ha sina äggceller i frysen, nedkylda i flytande kväve till minus 196 grader, på ett par tusenlappar årligen.

En lyxhobby. Som nu även är löneförmån vid sidan av fruktkorgar på jobbet.
Det är inte första gången företag blandar sig i sina anställdas fortplantningsplaner. I USA kan arbetsgivare hjälpa till med kostnader för IVF, adoption eller föräldraledighet, i brist på statliga subventioner. Syftet är att maxa människors produktionsförmåga: både av ungar och kapital.
öst!
 Konstigt nog verkar äggfrysning dock skapa helt andra sorts känslor än till exempel pappamånader. Kanske för att det ger ännu större kontroll över fertiliteten, vilket setts som problematiskt ända sen lanseringen av p-pillret. Kvinnor som vill styra över sin biologiska klocka riskerar liksom alltid att hamna ute i kylan.
Fertilitetsbehandlingen ska locka kvinnor till mansgettot i Silicon Valley, är tanken. På så vis kan de
ro medan familjebildningen skjuts på framtiden.

 vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
 
 
 
 Varken chockad eller arg, kanske bara förvånad,,,,,
 
tycker den så kallade kvinnokampen tar lite underliga vägar lämnar  Stureplansbrudarna och karriärbrudarna därhän, har  någon hört om kvotering inom Rut sektorn?
Tänk att helt och hållet lämna sin sexualitet i företagens tjänst, föda barn när karriären kallar! 
Tänk om barnen  inte vill vara små attribut till hemmet, karriären och villan enligt senaste magasinet. 
 Att ha barn är en biologisk glädje inte en social skyldighet som staten har skyldighet att tillgodose.
 göra karriär i lugn och ro.
 
Vakna! 
Sätt fart på gubbsen, tänk på pensioner och jämlika löner, bli självförsörjande.  Våga träffa killar som respekterar hjärnor i stället för konstgjorda bröst.
 
 
Ps. Köpt en bok av Åsa Moberg, "Väninnorna och jag"  tror att dessa Märta Tikkanen, Birgitta Stenberg , Amelia Adamo, Kerstin Thorvald m.fl använde sin begåvning som nyckeln till frihet i första hand, dessutom  var var de kvinnor på egna villkor i "sänghalmen" i  olika  konstellationer  utan att behöva gå i "parader".
 
 




 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar