onsdag 18 februari 2015

Tankar utaför boxen Del II









eller ännu galnare.....



Lyssnade på Israels ambassadör i en radiointervju igår. (Studio Ett).
Han använde ordet ras om judar, dessutom ställde reportern frågan om judarna "har sig själva att skylla". Vilket SR gott ut och bett om ursäkt för och tagit bort frågan på inspelningar för att den var olämplig.

Som jag ser det hela så är vi alla människor med ursprung från Afrika. En del har blivit lite mer eller mindre solbrända, lite längre etc.
Kinesiska vetenskapsmän ville i nationalistisk anda få Pekingmannen till att vara en särskild Homo, en "högre" ras men det visade sig vara fel.
  
Genom yttre livsbetingelser har vi kommit på grejer för att överleva, vi människan är den enda biologiska varelsen som kan leva under alla förhållanden, arktisk, öknar, tropiker.
Vi skyddar oss med tyg mot sand, klär oss i skinn, äter rent fett rått, undviker viss mat, slaktar och äter så vi överlever. För att gå vidare har vissa styrt över livsregler och kallar det religion.


Jag förstår mig inte på RASISM, eller vet vad det är.
Är vi olika RASER?
De olikheter yttre och inre vi har är vad jag förstår kultur och språk.

Nå skall judarna skylla sig själva?
Det är det svåra att svara på.
Den nya antisemitismen i Sverige tror jag är importerad av invandrare från Mellersta Östern. Palestinier som flytt och levt generationer i flyktingläger med tanken att utplåna staten Israel.

Europas grundläggande judehat bygger ju mycket på den kristna grunden att de mördade Jesus och vår uppfattning om räntor. Dessutom mystiken i att de behöll sin egen KULTUR. Inte RAS.
Historien är full av oförrätter mot människor som stått utanför den breda fåran.  (Ex Häxor, frireligiösa etc).

Inget land eller någon är fri eller helig när det  gäller taskighet mot judar, i York brändes de inne, i det vi nu kallar Öst Europa (egentligen central Europa) var jude-hatet enormt före Andra Världskriget. Österrike är ett land som "klarat sig" bra genom att Tyskland fick allt ljus riktat på sig . Churchill har skrivit antisionistiska brev och var ingen vän av att släppa något av imperiet ifrån sig . Och vår egen historia är inget att skryta med.
Det man ofta glömmer idag är att de flesta betydande socialister/anarkister vid sekelskiftet 18/19-talet var judar, Marx med många flera. (Ännu ett argument för Nazismens judehat)
Vår stad är en av de svenska orter Judar fick bosätta sig på och byggde en Synagoga. Här har de satt sin prägel på staden som byggare och industriidkare, donatorer m.m.
Vid staten Israels födelse (1948) var kibbutzer och en form av kollektivism, en av grundvalarna.
Vad blir slutsatsen:

ALLA MÄNNISKOR ÄR INDIVIDER och det som gör mig till svensk är SPRÅKET.

  
  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar