tisdag 13 juni 2017

Fint besök.....

för vår statsminister.


Relaterad bildÄven vår  "lilla tupp" var tvungen att dra upp rohingya frågan utan att känna till djupet i frågan.
Media för övrigt känner inte till mer den heller.
Klipper in en bit av den mest kunniga journalisten om Burma, SvD:s BERTIL LINTNER som skriv i ETC.
Citat:

"Felriktad kritik
Internationellt har hon utsatts för hård kritik på grund av övergrepp mot rohingya-folket, en muslimsk minoritet i väster intill gränsen mot Bangladesh. Även FN har begärt att få undersöka situationen där.
När Aung San Suu Kyi i maj iår besökte London möttes hon av upprörda demonstranter som ro- pade ”skam åt dig” och ”rohingyas dör”. Men kort efter det besöket reste Burmas överbefälhavare gene- ral Min Aung Hlaing till Tyskland och Österrike där han togs emot med öppna armar, utan protester på gatorna.
Situationen synliggör Aung San Suu Kyis dilemma – och omvärl- dens feltolkning av situationen i Burma. Enligt landets grundlag är militären autonom och tar order bara från överbefälhavaren, inte den valda regeringen. De tre vikti- gaste ministrarna – de för försvar, inrikes och gränsfrågor – utses också av militären (inrikes innefat- 
tar också polisen och den lokala förvaltningen i alla delar av landet). Aung San Suu Kyi hart därför ingen möjlighet att påverka vad som hän- der i området där rohingya-folket bor, eller kriget i gränsområdena i norr.
David Mathieson, som i tio år arbetade för Human Rights Watch
i Burma och fortfarande följer utvecklingen från sin bas här i Ran- goon, menar att det internationella samfundet riktar sina berättigade fördömanden av grova övergrepp mot civilbefolkningen åt fel håll.

– Det är militären, inte Aung San Suu Kyi som bär skulden för dessa. När hon är i Sverige finns det ingen anledning att fördöma henne. Man bör istället visa större förståelse för den civila regeringens problem och inse att det är militären som block- erar strävandena att införa ett sant demokratiskt styre där mänskliga rättigheter respekteras, säger David Mathieson." 

2 kommentarer:

  1. Jag önskar en fortsättning på bloggen av hur överbefälhavaren utses. Kan ju vara bra att veta om han går in i väggen eller så :-)

    SvaraRadera
  2. Ingen risk att deras ÖB går in i väggen för hen (humor) avpoletteras vid första tecken på svaghet eller spådom av någon "spåmadam" eller brist på 8:or ?????

    SvaraRadera