lördag 24 juni 2017

Midsommar eller....






som vi säger missommar.....



Redan inne på andra årshalvan, stoppa tiden jag hinner inte med!

Hängmattan blev en stundtals kär vän under helgen. Övergott från den asiatiska modellen till en mexikansk i bomull, det skall inte vara träramar utan hängmattan skall sluta sig runt axlar så man ligger ombonat som en puppa i en konkong.


Är jag den enda som reagerar på följande bildtext i Sven-Göran Erikssons "memoarer"?
Citat:
"Torsbys laguppställning 1967. Längst ut till vänster står "Åsen" bagare och fotbollstränare. Trea från vänster är Arne West, Totrsbys bästa fotbollsspelare. Han kunde ha blivit en stor allsvensk spelare, men han ville inte lämna Torsby. Nästa man är "Kisen". Längst till vänster sitter Leif Gunnarsson, som hade bygdens vackraste kvinna. Jag sitter tvåa från höger:

Det finns olika hågkomster i minnets arkiv, det är kanske de som danar människan.






Ledig från projekt "Eneby"ägnat helgen i huvudsak med varandra hustrun och jag med mat och dryck som prio ett. (torskrygg)
Träffade gemensamma arbetskamrater till oss båda i folka på midsommarafton. Trevligt efter ett 40-tal år i hustruns fall.

 Återstår lite justering av takkrönet, fick backning av plåtslagarn , retar mig att UE kommer med synpunkter de skall hållas på plats, får väl vara snäll denna en sista gång.
Återstår bara att få fram rör till golvvärmen åt rörmokaren och golv för min del i denna etapp.


Älskar Torsten Kälvemarks sågning av Ann Heberlein I Aftonbladets Kultur, hela artiken är värd att läsa:
Bjuder på ett citat:

"Hon säger aningslöst att integrationen fungerat bättre i USA än i Europa.Det är ett bisarrt påstående om man tänker på att svarta män (150 år efter slaveriets avskaffande!) tillsammans med hispanics utgör 58 procent av internerna i USA:s fängelser trots att de bara är 25 procent av befolkningen. Hon klagar över att man kan leva i Sverige utan att kunna svenska men verkar omedveten om att en tredjedel av USA:s spanskspråkiga miljoner talar dålig engelska eller ingen engelska alls."

Något för TV-stjärnan Ygeman med sina drömmar om fler poliser och offentlig bevakning att ta till sig,  för övrigt gillar jag Heberlein.

Jan Guillou* betalar gärna 47 % procent i skatt för att han är socialist.
Citat:
" Tanken är att om man ger extra pengar till rika människor så blir de flitiga. Men om man ger pengar till fattiga människor blir de lata".
Sven Hagströmmer som betalar 31% och hans borgliga vänner gnäller om en flygskatt på 80 kr för inrikes resor!
* Även Henning Mankell betalade "full" skatt under sin levnad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar