lördag 1 september 2018

Inga marinsoldater....






på våra skär....


Försvarsmaskten låter meddela:

Amfibiesoldater och amerikanska marinkårssldater övar just nu för att hitta gemensamma tillvägagångssätt för att kunna strida i den svenska skärgården. Övningen Archipelago Endeavour 2018 är en del av den avsiktsförklaring som tecknades mellan Sverige och USA på politisk nivå 2016.
Det är första gången som amerikanska och svenska soldater integreras  i ett amfibieskyttekompani med en gemensam chef.
Källa: Försvarsmakten.

I den "säkra" staden Ghazni som vi sänder "ensamkommande"till med tidigare beräknad folkmängd 56 400 innevånare som kontrolleras av talibanerna sprängdes ett fyrtital elever i luften! Därtill krossades två afghanska armèenheter till sista man.

Detta trots att USA har 14 000 man i landet vilket jag kallar ockupation lika mycket som det som sker i Ukraina och på Krim. I det ena kriget deltar vi som en lojal partner som städar upp och tar hand om "ensamkommande" pojkar.
De tolkar eller med ett annat ord quislingar vi utnyttjat får inte komma hit.

I det andra deltar vi i smygsanktioner mot Ryssland genom EU.

För mig som är för fred och emot NATO är det svårt att hänga med i dagens krigsretorik.
Att vi tog emot nödlandande amerikanska bombare under Andra Världskriget och dessertörer under Veitnamkriget var väl en sak, men att som nu svassa för USA i alla lägen får mig att må illa!
Att S det stora partiet ändrat sig så är svårt att förstå, finns det ingen Inga Thorsson, Maj Britt Theorin  Alva Myrdal eller Ulla Lindström bland dagens unga politiker?
Instämmer helt och fullt med Göran Greider :

"LSS - ta för helvete fem miljarder från försvaret och lös detta",

I detta val finns det inget för mig att välja på med S vid makten kommer Hultqvist att fortsätta göra oss till smygmedlemmar i NATO och de andra se till att vi blir medlemmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar