måndag 7 december 2020

Upp som en sol....

 

 ner som en pannkaka... 

 

 

Den Allsvenska Coronasäsongen blev minst allt konstig.
 
Började strålande i våras och slutade med ett mindre  fiasko i juletid.
Kort sagt behövs en ny backlinje till nästa år och en Daniel Sjölund på mitten, en spelare som tar "tag i skiten", en spelförstörande och energigivande varning när det behövs. IFK är alldeles för snälla och trevliga då de bjuder på 4 mål som i matchen mot Hälsingborg igår 3-4.
Jämför man med Malmö som vann fick de 53 varningar mot IFK som hade minst i Allsvenskan med sina 36. IFK Göteborg kom närmast Snoka med 38 annars låg de flesta lagen runt 55-60. Ruffgubbarna i IFK var Bergmann Johannesen och Krogh Gerson två kända "benknäckare" med hårt spel som singnum (?) på  5  varningar  var!
Jag vill inte att IFK skall spela hårt eller fult men man behöver inte be om ursäkt och gå undan när motståndarna gör mål.
De 60 mål som laget gjort i år (näst mest) på 30 matcher borde räckt till mer än 13 vinster och en 6:e plats.
 
Får avvakta med spänning hur det kommer att värvas, det funkar inte att spela utan en riktig vänsterback som man gjort i år. Förstår inte att Christoffer Telo inte fått speltid. Blev en stor tomhet  när Lauritsen  såldes.
Av "grabbarna från stan" är det bara Christofer Nyman (skytteliga vinnare 18 mål) som kan få godkänt.
Linus Wahlqvist har inte tillfört något efter hemkomsten, Alexander Fransson  sjuk i våras och inte alls någon energispelare på mittfälltet. Filip Dagerstål har stannat i utvecklingen, borde med sin rutin vara en klippa i backlinjen men mest spelat på bekvämlighetsnivå, bra men inte mer. Henrik Castegren började bra som ytterback men flyttades tyvärr in i mitten när Linus kom tillbaka och har där svarat för lite grodor. Om man räknar in Telo som inte fått spela så har det inte gott lika bra i år som med ungdomarna från 2015.

Om det blir tränarbyte är väl oklart, jag tycker det varit lite si och så med vissa grejer men ingen katastrof.
 Hade tex, inte Castegren gjort den tokiga bakåtpassningen vid första målet eller Nyman satt friläget i början av andra halvlek och IFK vunnit så hade det blivit en tredjeplats och Europaspel i stället.
Ingen hade nämnt ordet misslyckad tränare.

Den som lever får se om vi får se på plats nästa år!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar