fredag 16 april 2021

Att försöka...

 


förstå....


Presenterar Georgiens flagga bara för att beskriva en lärdom vi fick fick ta till oss när vi var där.



Vi åkte genom en provins med bussen där man var tyskspråkiga och levde med tysk kultur och hade skolundervisning  på tyska.
Under Napoleonkrigen gav Tsaren bort ett landområde till tyskar som hjälp honom mot Napoleon. De lever fortfarande kvar och har gjort så under två världskrig och en revolution.

Östeuropas gränser och folk består inte bara av Putin förmedlad genom SR/SVT.

Kopierar en artikel från nätet:


Ukraina är en


 skapelse av Europas oerhört brokiga och stökiga historia.

Kan vara en bild av 3 personer, karta och text där det står ”динамика прирастания территорий украины подарки русских царей, 1654-1917 гг. волынская обл. ровенская обл. житомирская обл. черниговская обл. сумская обл. львовская обл. тернопольская обл. хмельницкая обл. киевскаяобл. ивано- закарпатская обл. франковская полтавская обл. подарок ленина, 1922 г. черкасская обл. винницкая обл. харьковская обл. черновицкаяобл. луганская обл. кировоградскаяобл. днепропетровскаяобл. николаевская обл. донецкая обл. одесская обл. запорожскаяобл. 6ন подарки сталина, 1939, 1945 гг. херсонская обл. республика крым подарок хрущева, 1954г. украина B границах 1654 года”
Som ett svar på SR Studio1:s Johanna Melén desinformation, där hon har svårt att säga den rysktalande Ukrainsk befolkningen, utan hänvisar till en minoritet som fått Ryska pass, när hon ska förklara den ryska uppladdningen av stridskrafter.
Sveriges folk ska inte bearbetas med denna form av lömsk propaganda via Publikservice kanaler.
Ett stycke Ukrainsk historiebakgrund, vilket utgör en bit av denna artikel av Dmitry Orlov. Översatt av mig och google.
"Situationen är ungefär densamma i hela Östeuropa, i en stor båge av halv suveräna, pseudo suveräna och (i fallet Ukraina) förfalskat suveräna nationer från Östersjön till Svarta havet och vidare till Kaspiska havet och bortom . De många upprepade ockupationerna/befrielserna har gett deras politiska eliter en underbar vindflöjel liknande kvalitet: i ena ögonblicket bär de nazistiska insignier och heilar Hitler för att i nästa ögonblick recitera de 10 buden från kommunismens byggare som en god sovjetkommunist. Ukraina (för att äntligen komma tillbaka till det) är inte annorlunda i detta avseende utan i en annan aspekt. Utan fantasi är det inte ens en nation, eller en kombination, sammansättning eller gruppering av nationer; det är strängt taget en oavsiktlig territoriell ihop gyttring. Som ett misslyckat försök att skapa en mono-etisk nationalstat är det en chimär [ur den grekisk mytologin ett eld sprutande kvinnligt monster med lejonhuvud, get-kropp och en orm-svans].
Följande karta, märkt "De Ukrainska territoriernas agglomerationsdynamik", visar processen i detalj. Toponymen "Ukraina" är sannolikt av polskt ursprung, vilket betyder "gränszon". Vilket verkar ha blivit fallet 1653 när den rödfärgade regionen nedan, beslutade att den hade fått nog av polsk-katolska dominansen och diskrimineringen (dess invånare var ortodoxa kristna) och valde att återförenas med Ryssland. Regionen blev känd som "Malorossia", eller Lilla Ryssland, med tiden lades de gulfärgade distrikten till. Efter den ryska revolutionen kom den stora gåvan, Malorossia och angränsande distrikt bildade den Ukrainska Sovjetiska Socialistiska Republiken. För att göra det till något mer än bara en landsbygdens bakvatten såg Lenin det lämpligt att klumpa samman det med ett antal ryska regioner skuggade i blått. Det är detta misstag som banade väg för den nuvarande återvändsgränden i det som är, men av alla rättigheter aldrig borde varit östra Ukraina.
Därefter, strax före och igen strax efter andra världskriget, klumpade Stalin samman det grön skuggade västra distrikten, som tidigare varit en del av det österrikiska-ungerska imperiet. Dess invånare var österrikiska, polska, ungerska, rumänska och de flesta andra av dem var ursprungligen ryska, men hade tillbringat fem århundraden under främmande styre och talade en distinkt, arkaisk dialekt som fungerade som grund för att skapa det syntetiska språk som nu kallas ukrainska. Medan resten av det som nu är Ukraina talade ryska, jiddisch och ett brett sortiment av by dialekter. Det var denna blandade alienerade grupp som användes som hävstång, för att skapa en syntetisk ukrainsk nationalism. I sin tur använde ukrainska bolsjevikledare denna förfalskade nationalism för att forma Ukraina till ett regionalt maktcenter inom Sovjetunionen.
Det sista misstaget gjorde Nikita Khrushchev, som i hög grad var en produkt av det ukrainska regionala maktcentret, när han betalade tillbaka för hjälpen att främja honom till toppjobbet, genom att ge det ryska Krim till Ukraina. En handling som var olaglig enligt den sovjetiska konstitutionen som var i kraft vid den tiden. Ett utmärkt exempel på sen bolsjevikisk politisk korruption, som åtgärdades under stort jubel 2014."
5
2 delningar
Gilla
Kommentera
Dela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar