lördag 9 juli 2022

En muskel....

 

i mängden....


Rast i en nyinköpt hängmatta och vidstående bildobjekt tar över utan styrning.

Kommer aldrig att kunna förlika mej med att det var Socialdemokraterna som förde oss in i NATO. 
Får acceptera att vi är där nu, inte genom demokrati som det hade varit om de borgliga gått med eftersom de förespråkat det hela tiden.
S har bytt fot bara för maktens skull.
Mår dåligt när man ser Andersson/Linde nästan niga och le rart på ett flickaktigt sätt mot Erdogan och hans kumpaner.
 Var det innebörden av feministisk utrikespolitik?

Kriget i Ukraina fortsätter och alla verkar hälla på mer bensin.
Ingen verkar känna till ordet FRED längre.....
Vi tillsammans med EU/USA sänder mer vapen som späder på dödandet, för krig genom ombud, låter Ukrainarna bli offer för vår vapenindustris ekonomiska uppgång. 
Annie Lööv räknade i sitt Almedalstal upp antal barn per dag som dör så vi bör skicka mer hjälp (vapen). Barn i Jemen och Afghanistan har inte räknats. 
 
Vad är vårt krigsmål?
Utplåna Ryssland, störta Putin?
Tror inte att Ryssland någonsin kommer att släppa Krim. Men de övriga områdena borde Ukraina få till baka. Putin kan nu skylla allt elände på övriga världens sanktioner och folk sluter sig samman som vi skulle göra mot en yttre fiende.

Läste för en tid sedan i Populär Historia (knappast någon rysskramande tidskrift) om hur Aleksandra Kollontaj Sovjetunionens ambassadör i Sverige under andra världskriget skrev hem till Josef Stalin att hon hade kontakter med den som verkligen styrde i Sverige, Marcus Wallenberg och hur han kunde åka över och påverka Finlands Statsminister Risto Ryti till fredsförhandlingar med Sovjet så Wallenbergs affärer  i Finland kunde bevaras .  En fred som innebar landavträdelser för Finland, bla. Karelen med Viborg.

Om världen verkligen ville så skulle konflikten lösas och båda parterna kunna stå som vinnare.

Ett citat ur Financial Times där Estlands premiärminister Kaja Kallas kritiserar NATO:s försvarsplan,
Citat:
"att enligt Natos plan skulle Ryssland få inta de baltiska länderna, och därefter skulle Nato befria dem efter ett halvår. Kallas jämförde situationen med det som har hänt i Ukraina de senaste månaderna, där det ryska angreppet har orsakat oerhörda skador under fyra månader.
– Om man jämför storleken på Ukraina och de baltiska länderna skulle det innebära en total förstörelse av länderna och deras kultur, sade Kallas.
– De som har varit i Tallinn och känner till Gamla stan och dess flera hundra år gamla historia och kultur som vi har här – allt det skulle utplånas från världskartan, inklusive vårt folk och vår nation."

Var kommer vi att ingå?
Är vi säkrare med örlogsfartyg förankrade vid Skeppsbron?

På NATO:s möte i Madrid var Australien inbjudna av handelsresanden i krig Jens Stoltenberg som observatörer och representanter för den nya försvarsorganisation som de bildat med Storbritannien och USA. De fruktade för Kinas frammarsch.
( Då är det ju smart att sanktionera rysk gas/olja så kineserna får köpa billig energi och kan fortsätta producera skitvaror till återvinningen.)
 Hur man kan stoppa Kina vet jag inte, men för några år sedan sa vår dåvarande statsminister till lika f.d. fackordförande att vi skulle satsa på "Hög teknik", det var samtidigt som några professorer gick ut med att våra studenter inte kunde läsa en svensk text! Kommer inte ihåg den exakta siffran på hur många miljoner det var som samtidigt sökte in på Kinas universitet. 

Klart det kommer att bli en ny världsordning om vi ger fan i att kriga mot dom och kanske använda kärnvapen. 

Amerikanerna blir fetare och fetare och vi gör allt för att likna dom. 
Får vi inte skjuta ryssar så skjuter vi i förorter eller i skolor och blandar det med lite vansinniga knivdåd likt det i Visby.

Energien finns inte längre i den "Transatlantiska länken".

Lägger nu min helgenergi på att bekämpa svamp i gräsmattan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar