måndag 4 juli 2022

Mitt förhållande....

 

till Tour de France.....



Besökte Danmark på semester 1996 under en semestertripp när hela landet var i extas och följde Bjarne Riise som senare vann hela det årets Tour.

Till och från har vi i olika omgångar kollat på TV och sett fantastiska uppumpade män som Armstrong och Contador göra otroliga bragder. (Även Riise avslöjades som dopad senare)

  Trots doping så har jag fascineras av storheten och
den stora cirkusen kring det hela och tillsammans med hustrun alltid tyckt det skulle vara kul att se en etapp på plats.

Nu fans chansen när Danmark inbjudits att arrangera de tre inledande etapperna av årets upplaga.
Nu kom chansen och därför är vi här.
En uppbyggt mediacirkus av kolossal format, hela centrum avspärrat för att ge plats för en lite över tre kilometer lång temposlinga, de befolkades med minst två rader publik på båda sidor. Man räknade med en publik runt femhundratusen öl-glada cykelfans och även ordningsmaktens poliser var roade.
En bild är från Nyhamn .

Andra dagen var bron över stora Bält avstängd från kl:12:30 till 18:00 så vi beslöt oss för att ta oss till      Nyborg innan bron stängdes. När vi kom till bron hade folk redan samlats . En överraskning var att hela Nyborg stängts av, enda sättet att ta sig in i staden var att parkera utanför och bussas in, vi avstod då från den etappen. 
                                                                                               
Den sista danska etappen med målgång i Sönderborg där man räknade med en publik på 70 000 avstod vi också från då man var tvungen att bussas in (gratis) i väldigt god tid. Vi chansade på Aabernaa i stället där möjlighet till bad fanns under väntetiden. Trots att jag är en otålig människa ångrar jag inte att vi fick vänta:
Några sekunders underhållning av cyklister i klunga efterlämnade nästan ett skrämmande sug.
Vilken cirkus !
Karavan före och efter.  

Bad på Römö.                                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar