tisdag 2 augusti 2022

Ännu en...

 

liten tripp.....

Hustrun deltagit i SM för drakbåtar i dagarna som gått av stapeln i Jönköping. Inge medalj denna gång heller för Moälvens Drakar.
Är rätt kul att beskåda även om jag drar iväg på lite egna upptäcktsfärder under de lopp som jag inte är intresserad av.
Har ett eget förflutet på nästan ett år i Jönköping sedan början på 70-talet då vi byggde ett bergrum i Barnarp.
Var där och tittade och såg inte mycket av anläggningen då det är inhägnat och dolt, vågade inte ens ta bilder på det lilla som är synligt idag.

Jönköping har utvecklats till en fin sommarstad med 
en riktig "riviera" och modern bebyggelse.
 
Starten på 2000 meter som görs "flygande" med 10 sekunders mellanrum. Moälven är först ut och höll ledningen rätt länge då de tjuvstartade på 8:a.
(Slutade 4:a) 

Hittade en skylt med texten DJURMINNESLUND på utmed vägen och blev nyfiken, efter ett par hundra meter in i skogen var denna sten rest och två bänkar utsatta. Typiskt att det även fans 5 tomma ölburkar som jag tog med till Scouterna. Högen med cigarettfimpar fick bli kvar.


På hemväg passerade vi Åsens nationalpark, en liten väl bevarad by mitt i det Vättern-landskap som man numera vill bryta batterimetaller och öppna gruvor i.
Teklas hus är helt orört sedan hon gick bort 87 år gammal 1989. Där levde hon utan el och andra moderniteter, elda och laga mat på vedspisen, värmde rummet med kakelugn. Vatten indraget till en handpump i köket.

En by verkligen värt en avstickare.

En bra helg med andra ord.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar