söndag 20 augusti 2023

Gråvader ...


efter paddeltur.....

Återigen tur med vädret, sol en hel dag (torsdag)  och lagom bris utan vågor. God mat som avslutning på Uvmarö krog och en lokal öl.

Hemma i staden har vi hunnit med att uppmärksamma "marknadsafton" med polsk mat i slutet av månglarnas stånd. Inte mycket för oss att inhandla.
      Sveriges damer lyckades vinna över Australien och ta hem en välförtjänst bronspeng.

SÄPO har nu höjt faran för attentat i samhället, varför  vill jag inte inse,  är personligen inte rädd för muslimer som grupp utan mer rädd för vår inhemska våldsvåg. Enda begränsningen i min rörelse i samhället jag känner av är min vana till tidiga morgonpromenader när man som gubbe behöver gå upp för att kasta vatten.
(I går på marknaden sade till 2 poliser och några ordningsvakter lite skämtsamt att : "Skingra er grabbar  stå inte
i grupp", det verkade inte uppskattas.
Zelenskyj  på Harpsundsbesök för att få mer vapen till kriget. Alla är eniga och Nooshi Dadgostar vill ha selfis.
Skrämmer mig när alla är så eniga och kallar det yttrandefrihet och demokrati.
Vem törs tycka olika?
Under det så kallade "kalla kriget" fanns det intellektuella som hävdade en "tredje ståndpunkt " med inspiration från Jean-Paul Sartre  och vägrade ta ställning. Våga börja med att tvivla.
I radion pågår "God Morgon Världen" om Ukraina där man oroar över spannmålsskörden som kan medföra svält i den fattiga delen av världen.
Det första Zelenskyj gjorde när han kom till makten var att tillåta handel med Ukrainas jord, (den fosterjord som unga män dör för) till utländska bolag, nu ägs 3 miljoner hektar av jordbruksföretag i skatteparadis som kontrolleras av Oligarker av både rysk och ukrainsk börd.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar