fredag 22 september 2023

Trött på ......

 

vapenskrammel ....


och politiker, förstår inte hur man kan bli säkrare och tryggare med vapen, ej heller hur politiker kan byta åsikt under mandatperioder och utan kongresser eller samråd. 
För mig har alltid arbetarrörelsen stått för i första hand fred mellan folken och strid utan vapen mot de besuttna.
 Aldrig har väl militären varit lösningen på vanliga medborgares problem, det må gälla bonnpojkar i Ukraina, gruvarbetare i Pennsylvania eller ryska soldater varför skall de dö den mest meningslösa döden för en jordplätt långt hemifrån?

Att vi kunde gå från att ha varit ett fredsfolk till ett land som kommer att ingå i ett NATO vilket inte bara består av amerikanska soldater utan även "typer" som liknar de stridande Wagner styrkor ryssarna använt sig av i Ukraina.

I Afghanistan och krigen i  Mellersta Östern har USA använt sig av Blackwater (numera Academi) Dyn Corp och Triple Canopy förklädda "säkerhetsföretag" Contractors som förlorat 8189 i strid under åren 2001-2021, jämfört med 7052 reguljära soldater. därtill har förlusterna bland veteraner vid hemkomsten resulterat i 30 177 självmord, 4 ggr fler än stupade i strid.

Är det detta som SAMTLIGA riksdagspartier vill medverka till?
(Danmark har deltagit nästan fullt ut under NATO-flagg)

Detta är inget försvar för Putins krig utan bara en misstro mot alla. 
Även de sk. goda krigen för demokrati, yttrandefrihet, sexuell frihet och vad mera som "vi" tycks slåss för.

Nej, Magdalena Andersson jag kommer aldrig att se på dig som annat än en landsförrädare som sålde ut ditt land för lite JAS-plan till Wallenberg och fick betalt med en professur till din man på Handelshögskolan.

Nej, inte heller du Nooshi Dadgostar går fri, ditt pris blev ju ännu billigare, kungamiddag och förhoppning om att få kallas "regeringsduglig".

Om jag lever (78-år) kommer det att bli en premiär för mig nästa val då den lagda rösten blir blank. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar