torsdag 14 augusti 2014

Under en ..........






gringubbes lupp.


Var på konsert i Vasaparken igår, det bästa var regnbågen.

Citerar NT:s Kulturchef  Mats Granberg:

"Konsertens tempo drogs också ned av ett genant quiz som denna tidning tyvärr bidragit med och som fick både dirigent Rhedin och solist Schaffer att tillgripa en ironi som jag tror publiken hade full förståelse för."

Skönt med en kritik som lyfter från det lokalpatriotiska gullandet. Är det dåligt så är det.

Kom hem lagom till slutet av derbyt på Svensk Fotbolls Nationalarena mellan AIK- Djurgården 1-1. Planen är så dålig så man hade målat gräset! (Detsamma gjorde Luftfartsverket i Göteborg när George Bush  skulle landa) AIK:s tränare tyckte spelarna fick träning med "studsande boll". Men det som upprör gubben är om det tillåtet med Bengaler? Kunde knappt skilja lagen åt för all rök, troligen var taket stängt. Varför kan man få böter för EN bengal i Åtvidaberg, när man harangeras (nästan) för "stämning"  i  Göteborg, Malmö och Stockholm.
Så fegt av SFF och polisen. Har makten för ordningen övergått till MC-gängen och huliganerna?

Förundras över att USA: som har så många gamla fina universitet och bildade människor alltid gör så idiotiska utrikespolitiska analyser och låter idioter styra i Washington.
De verkar alltid satsa på fel häst: Vietnam, Kuba, Chile, Persien (Iran) Irak,Libyen, Syrien Afghanistan, Palestina ,Israel.
 Borde finnas historiker och kulturvetare som förstår sig på världen och inte bara tro att munväder (Obama) och vapen (Bush 1+2) löser problem. I backspegeln blir de reaktionäraste presidenterna i USA de vettigaste, Nixon öppnade till Kina och Reagan rev muren (överdrivet) men två stora omskakande händelser i världen som löstes utan vapen.
ISI:s framfart är ett "tackförsenast" svar på Bush krig mot terrorismen.

Trött på tjafset om det är "finare" med ROT-avdrag som utförs av "yrkesarbetare" läs:män, än med RUT-avdrag som utförs av pigor läs: kvinnor.
Huvudfrågan tycker jag är att ALL ARBETSKRAFT i tjänstesektorn är för dyr, ta bort momsen på ARBETE, 25% lägre pris hos frisören, cykelmojen, fotvården, bilmeken, tatueraren*, nagelskraparen etc.etc.
Kjell Olov Feldt (S) med flera har varit inne på de tankarna.
Vi skall ju numera inte vara ett industrisamhälle utan tjänstesamhälle. Klia varandra på ryggen i stället för att skapa!

* Gubben gillar inte kolorerad hud, men undrar om de tatuerade blir sura eller smickrade om man går fram och frågar om lov för att läsa de stilistiska budskap de går omkring med ? 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar