torsdag 11 september 2014

Mitt val blir......







...inte för utan emot.....



En dryg S-politiker som bara vill ha MAKTEN utan att redovisa innehåll. Ett parti som inte släpper fram alliansen som minoritetsparti enligt Löven i gårdagensTV-4 utfrågning. Är det dags för SD att få inflytande nu?
Widar Andersson skrev i gårdagens Folkblad, citat:


Dagens tendens att ryggmärgsmässigt avvisa förslag bara för att de kommer från SD närmar sig också vägs ände. Det blir till slut löjeväckande med en sådan beröringsskräck. Politik handlar i grunden om att förhålla sig till en mängd olika saker. Ängslig beröringsskräck är sällan ett klokt förhållningssätt.

Snacka om att börja bilda opinion och kratta manegen för samarbete bara för MAKTENS skull!!! 

Svårt trots jag är en politikernörd, den politik jag drömmer om kan nog inget parti tillgodose.

Försvaret: 
 Lägg ner JAS-projektet, betänk att det kostar varje svensk 10 000 kr. Hustrun och jag känner oss inte säkrare för det, 20 000 betalar vi hellre till vad som helst. Kan inte se något hot om vi bara höll oss utanför NATO och slutade med vapenexporten. Att försvarsindustrin skall vara konjunktur regulator är jag kritisk till. SAAB är Sveriges största RUT och ROT parasit.
(Svårt att acceptera att mina barn som har pojkar inte är med i Svenska Freds och Skiljedomsföreningen)

Skolan:
Klart att det måste vara ordning, förstår inte hur V kan se fel i att ta ifrån ungarna mobilerna på lektionerna!
Inför tre terminer (sommarlovet är en rest av bondesamhället, bönderna behövde arbetskraft på sommaren, det var deras krav när allmän skolplikt infördes 1848?) Det måste givetvis finnas kunskapsnivåer, låt ungar som vill sluta när de är 15-16 år för att fortsätta senare om de vill.
Låt våra "stora" universitet  4 st  bli elituniversitet i Nobelprisklass. Förstatliga skolan och sluta med friskolor. Lägg ner Handelshögskolan. Lärare måste jobba i verkligheten minst två år innan de får en lärartjänst.

Invandringen:
Låt den stå på humanistisk grund, inte för att fylla tomma bostäder från "miljonprogrammets" dagar
Navesta -Marielund. (Innan man började  riva i Navesta lär det funnits lägenheter där ingen bott).
Migrationsverket "köper" bostäder och förläggningar så som vi gjorde med de fattiga på 1800-talet.
De asylsökande har blivit handelsvaror med en prislapp runt halsen.
Det är PK-eliten och de boende på Södermalm som behöver integreras i verkligheten.

Jobben: 
Är inte brist på utbildning utan brist på jobb som inte kräver utbildning.

Miljön:
Klart att bilåkandet måste minska och kollektivtrafiken prioriteras, SJ återförstatligas, flyget bränslebeskattas och vara en statlig angelägenhet, kommunala flygplatser läggas ner.
Behåll Bromma, går inte att bygga där, marken består av massor med "skut", vet för jag har byggt en terminal till Graf Air där.
Har för mig att milstenar och skjutsstationer infördes på 1700-talet infördes för att medborgaren skulle kunna ta sig till kungen (Karl XI ?) med sina klagomål. Idag skulle varje medborgare kunna garanteras att ta sig till Stockholm inom ett dygn med allmänna kommunikationsmedel.
Förbifart Stockholm är en försyndelse för att Sossetoppen åkt limousin i gräddfil under 30 år och inte byggt ut tunnelbanan. Den sista var Akalla- Kungsträdgården. Almstriden.
Energi:  vatten, kärnkraft, vind eller sol.
Någon måste väl veta sanningen?
Vill se den regering som låter industrin beskatta energi så att den går omkull.
Politikerna har haft många år på sig att ställa om till framtiden.

Bostäder:
Förstår inte varför alla glömt centerns gamla slogan "decentralisering" varför måste Stockholms innevånarantal öka med 30 000 varje år?  Beskatta huvudkontoren* och nyetablerade kontor, lägg ner eller flytta Stockholms universitet, inga nya myndigheter där.
*Sandviken flyttade sitt kontor för VD:n ville inte bo i Sandviken.
Peab klarar sig med huvudkontor i Förslöv.

Hälso och sjukvård:
Lägg ner landstingen, alla skall ha rätt till vård och omsorg oavsett var i landet vi bor. Fria studier till läkare och sköterskor som förbinder sig jobba i glesbygd en period eller under somrarna.

Övrigt:
Bekämpa egoismen och politikers hybris, Reinfeldt, Löven eller vem som blir Statsminister är inte mer än en Lordmayor i London.
Allt, vad man än gör är politik, vad man äter, dricker, åker grundar sig på politiska beslut som i grunden bygger på tre grenar:
Konservatism  Liberalism  Socialism

1 kommentar:

  1. Hej lille gubbe, vi är redan här
    https://www.youtube.com/watch?v=cyPsqsH8I4M

    SvaraRadera