tisdag 2 september 2014

Av allt jag......

 

 

inte förstår ?

 

 

Vad hjälper U-båtar och JAS-plan när ryssen kommer?
Varför skulle ryssen komma?
Vår järnmalm i Lappland?

Förstår mig inte på rysskräcken i Sverige. Man måste skilja på det feodala Tsaryssland - kommunistiska Sovjetunionen - det superkapitalistiska  Putin Ryssland.

Har skrivit tidigare att Sverige leder med 6-3 i antalet "klara" anfall på Ryssland, vikingar ej inräknade.
Ryssland har invaderats av Karl XII - Napoleon- Österrike/Ungern - Nazityskland, fyra stora invasioner på 300-år.

Om man uppfattade Sovjetunionen som ett hot kan jag köpa, för de stod för en politisk idé.
Genom att USA lanserade "dominoteorin" (John F Dulles) för att alla stater som kämpade för nationell frihet styrdes från Moskva och skulle hamna i världskommunismens garn.
 Ryssland gick från ett liveget feodalsamhälle till en kärnvapenmakt på mindre än 60 år och föll ihop på 5 år, där demokrati varit och är ett okänt ord. 

 Ryssland efter Gorbatjov och Sovjetunionens fall fram till Putin är ett skämt i mina ögon, Oligarker och maktens polare som snott statens tillgångar och investerat på världens börser så vissa länder är beroende av dem. (London).
 I Ryssland och Ukraina är det Matrojkan/Babushkan  symbolen för mormodern som dagligen knåpar fram bröd och under lidande tröstar tröstar andra som har min sympati, inte Putin eller Carl Bildt.

' När pengarna strömmade ur landet var det ingen i väst som ifrågasatte styrelsesättet  eller var pengarna kom ifrån när det köptes fotbollsklubbar och flygbolag i väst..

Den pågående konflikten är inte svårt att förstå om man vill och sätter sig in i det historiska perspektivet.

Grovt sagt så går inte gränser i människors hjärtan så som på kartan, vi visste inte att det talades ukrainska i Ukraina, vi trodde att Bosnier var Jugoslaver etc.etc. många "folk" och grupper kommer att spränga världens nuvarande gränser, att inte Kina och Afrikas gränser kommer att vara intakta om 100 år, ej heller Europa eller Rysslands är ingen djärv gissning.
Språkets vikt i ett land kan väl lättas bevisas genom att vi med våra homogena gränser sen 1905 har
 5 officiella språk.

Att nationalister i Ukraina ville förbjuda ryskan var väl den största dumheten, och att EU och väst underblåste oroligheterna i Kiev på samma sätt som vi felbedömde den arabiska våren, och invasionerna  av Irak/Afghanistan.
Tror att all länder måste få gå sin egen  väg och ta sina egna strider.

För svenskt vidkommande kan jag inte förstå varför vi blir tryggare med mer vapen.

Att dö skall vi alla men den mest meningslösa sätt att dö på måste väl vara i krig, och att beordra andra ett av de mest avskyvärda brotten.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar