söndag 26 juni 2016

Minnet kanske...




sviker......


tror midsommarvädret varit ovanligt lyckat i år trots att dagen börjat med några skurar. (Söndag)

Blev Folka,  en något nyare tradition, kul med alla nya svenskar som faller in i våra danser.


För övrigt har helgen varit lugn med familjeliv i första hand, bad i Butbro, lite middag och fika hos varandra inom familjekretsen.

Tur för nyhetsnörden att det blev "brexit" under en mediahelg, inte helt klar över vad jag tror, vet bara att London förändrats från mina första resor dit på 70-talet när pundet var i kris och allt var så billigt, köpte en miniräknare där som var fantastiskt avancerad, liknande får man idag som reklam, IRA hotade och man undersöktes innan inträde i offentliga byggnader.
Största skillnaden mot senaste besöken är ändå den polska invandringen i alla serviceyrken.
Förstår att det växer fram motstånd mot öppna gränser, politikerna har nog varit lite för naiva, varje land borde nog ha ansvar för sina egna innevånares möjlighet till arbete och utbildning, tänker i första hand på fd. östländer.
Är ju massor av svenskar som bor i London och britter i Spanien, tror inte de ligger "systemen" till last.

I Norrköping lever 8 % på ekonomiskt bistånd (högst i länet) samtidigt som vårt land har 100 000 dollarmiljonärer.

Ingen ide att sura för att några lyckas bättre utan har ett förslag lite i Jonatham Swifts anda, skaparen av "Gullivers Resor" och domprost i Dublin som även skrev ett "Anspråkslöst förslag", under den Irlänska potatispesten.

Varför inte låta de som lever på "ekonomiskt bistånd" bära ett halsmycke utformat som t.ex, "Gull Olle" så kunde man se när de handlar om de köper onyttiga varor, cigaretter, chips och läsk.
Kan mycket väl tänka mig en insats i vår lokala COOP-butik genom att påpeka för kunderna det felaktiga i deras konsumtionsbetende samtidigt se det som ett steg i integrationen. Invandrarna kan ju inte känna till den Wallenberg filosofi vi fick i oss som barn:
"Man blir inte rik på de stora inkomsterna utan de små utgifterna"!

Minns en händelse från Östermalmshallen i Finspång, stod i kö vid kassan när kassörskan ropar högt i butiken till en kollega:
"Hur gör en när de har lapp från socialen"!!!

Väntar på uppklarnande väder för att åka och jobba med mitt äldsta barnbarn på "mitt bygge".
Vi pensionärer gör ingen skillnad på vardag eller söndag, däremot vägrar jag jobba vid "otjänlig väderlek", täcker på en snickare i min ungdom som körde med följande replik när det kom upp ett moln på himmelen:
"Bäst vi snor oss på hem innan det börjar regna"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar