söndag 15 april 2018

Gubben och .....

hans idrottsintresse...

Hustrun borta på träningsläger i Malmö så jag fick ta med mina barn för lite kvalitetstid på Östgötaporten för att se IFK vinna med 3-1 över Kalmar. Alltid skönt att Nanne Bergstrands lag får stryk med sina fasta situationer och långa inkast.
Denna gång tog det hela 80 minuter innan Domaren Kaspar Sjöberg fick spader.
Barnen krävde varken godis eller chips.

För Trojàns gubbgäng skriver jag och sprider vad som händer i rugbyvärlden varje vecka med tonvikt på de lag vi haft förmån se live.
London klubbarna Saracens och Harlequins.
Fick för mig att "bilda" samt sprida rugby även till de som läser bloggen.
Var så god:

Herr Stuart Berry var domare i matchen mellan Edinburg –Scarlets  45-12 och han styrde och ställde med tillrop så vi fick se en underbar rugbymatch utan knappt några straffar eller klungor.
En match med tio försök och inte en enda poänggivande straff. I början på andra halvlek lurade Edinburgs klunghalv Sam Hidalgo-Clyne direkt efter en klunga med en passningsfint upp motståndarna på läktaren och slår en underbar kick som resulterar i försök.
I ett inkast delade Edinburg upp sig i två hoppare med en lucka, en främre och en bakre som klunghalven sprang rakt igenom och snodde bollen i!
Nu blev det lite stora siffror genom kontringar men spelmässigt pressade Scarlets på hårt inom 22 hela andra halvlek.
Tyvärr var Murrayfield lite publikt ödsligt, kanske ett annat års mål att besöka för gubbgänget?

I Parma lyckades Zebre vinna över Dragons med 34-32 halvtid 10-26. Straffar gjorde matchen spännande på slutet efter en spelmässig forcering av italienarna. Dragon hade möjlighet att avgör med matchens sista straffspark som missades. Att hemmapubliken inte ”respektera kickern” var väl varken oväntat eller något att förfäras över.
(Såg bara andra halvlek)

Pro 14 går mot slutspel Glasgow-Munster-Leinster-Scarlets-Edinburg är väl lagen som slåss om pokaler.

Harlequins gick återigen på däng med hela 9-37 mot Gloucester borta och lyckades bara få poäng genom 3 straffar.

Sarries spelade samtidigt som IFK spöade Kalmar med 3-1 på Porten. Hörde på ”blepparna” att de spöade Bath med 41-6 och är klara för slutspel o Premier Ship.

Ingen fransk rugby denna helg för mig om jag inte somnar med datorn på magen ikväll.