tisdag 15 september 2020

Besök...



hos Putin...


Vi matas varje dag med nyheter från USA eftersom vi är en delstat där därför skall jag försöka förklara varför Belarus DIKTATOR Lukasjenko rest till Sotsji och besökt Putin.

Innan  Sovjetunionen föll och styrdes av Brezjnev på 70-80 talet fanns ett "kontrakt"av cynism mellan folk och stat som löd." Ni låtsas att Ni betalar oss lön och vi låtsas att vi arbetar".

När Putin efterträdde Jeltsin, som var ständigt berusad blev han poppis för sin sportiga och nyktra leverne, han uttalade att:

Sovjetunionens sönderfall var en geopolitisk katastrof och att den sovjetiske medborgare som inte i sitt hjärta sörjer landets förfall är hjärtlös, liksom att den som med sitt hjärna vill ha Sovjetunionen tillbaka inte har förstått någonting.

Sovjetunionens befolkning halverades från 293 miljoner till 146 miljoner i Ryska Federationen. 
25 miljoner etniska ryssar hamnade utanför landets gränser. 
(Ryssar i Belarus?)

Att det var en union med massor av olika folk som i århundraden levt ihop har vi svårt att förstå.
Det har varit "Brexit" för massor av delrepubliker under åren utan hälften så mycket rapporter som det varit om Storbritannien.
T.o.m. Krig i Georgien och Techenien.

 Tiotals miljoner blev arbetslösa och förlorade fotfästet i tillvaron. Med en inflation på 2000 procent år 1992 uppstod varubrist, förlust av sparkapital och uteblivna betalningar av löner och pensioner. Den ryska ekonomin blev för många en primitiv bytesekonomi. Supermakten Sovjetunionen blev ett ryskt fattighus, där maffia och kriminalitet höll på att ta över. 

Under Putins första tio ämbetsår – från 1999 till 2009 – steg den ryska medellönen räknat i dollar från 100 dollar/månaden till 1000 dollar/månaden.

Putin var mer poppis än vad Svensk media rapporterade hos vanligt folk.

Åter till dagens läge:
Klart som korvspad att Lukasjenko skall avgå och att Putin är en diktatorisk maktmyglare och att jag genom att skriva detta blir en "dålig svensk" / "nyttig idiot",  jag gör detta i protest mot att nyhetsrapporteringen är så bakgrundslös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar