lördag 26 september 2020

Hur kunde det....

 

 

bli så här  ?


När jag gjorde lumpen på mitten av 60-talet var vi ett neutralt alliansfritt land som skulle  klara oss själva mot ryssen om han kom. Aldrig att vi skulle angripa andra.

När övergav sossarna fredstanken?
MP fanns inte på den tiden.
 
 

"Sveriges medverkan i de Nato-ledda flygövningarna Ramstein Alloy över baltiskt luftrum visar på en verksamhet som knappast kan motiveras av behov hos det svenska flygvapnet.Nu genomförs övningen under två dagar över Estlands, Lettlands och Litauens luftrum. " 

"Svenska försvarsmakten brukar vara snabb med att lägga ut pressmeddelanden så fort vi deltar i militärövningar, egna eller tillsammans med andra stater. I det här fallet har ingen information kommit från Försvarsmakten. På en fråga från alliansfriheten.se är svaret att detta numera är business as usual:  Vi har inte lagt ut någon information om just den här specifika övningen i våra kanaler. Övningsserien Ramstein Alloy genomförs regelbundet sedan ett antal år och även flera gånger per år. Sverige deltar också regelbundet i dessa övningar."

 Aftonbladet oberoende socialdemokratisk har rubriker !

 

Afrtonbladet fredag

Ensam är svag. Men tillsammans är de nordiska länderna en militär stormakt i Europa. Vi har fler stridsflygplan än Tyskland, fler stridsvagnar än Frankrike och fler attackubåtar än Storbritannien. Nu knyts ländernas försvar ännu tätare, för att möta hotet från Ryssland.

Invasionen av Krim och ryska krigsövningar där vårt land var mål tog Sverige på sängen. Under de fem år som gått sedan dess har Försvarsmakten febrilt försökt stärka vår förmåga att möta ett angrepp. Så här kan vi bita ifrån om vi attackeras i dag.

 11 trumfkort Sverige inte hade för fem år sen  Två experter: Det har hänt med vår styrka

 

Jag är fullt medveten om att 30.000 har sin försörning inom försvar och försvarsindustri men det har under åren pumpats in pengar för att övegå till civil produktion och att "försvarsbyken 

skall tvättas" men nu är vårregering mer beroende av försvarsjobb än någonsin.


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar