lördag 15 juli 2023

Är inte så hemskt....

 

dyster som...

min blogg kan ge sken av, visst är jag intresserad av politik och förfäras av vart  utvecklingen eller avvecklingen av vårt samhället är på väg, men personligen lever vi ett gott och innehållsrikt liv så länge det går.

Efter den nyligen genomförda resan till Bornholm åkte vi nästan direkt på en småländsk tripp.

En av orsakerna till denna tripp var att vandra på Store Mosse, en utmaning vi pratat om länge. 
Dessförinnan hade vi (jag) besökt Erik Lundqvist grav i Norra Vi. 
En äventyrare, författare, socialist (?), jägmästare i holländsk tjänst som satt i Japansk koncentrationsläger på Borneo under WW II. Han begravdes tillsammans med sin Indonesiska hustru i Norra Vi.
Eksjö fick tillhandahålla lunch och lite bokinköp innan vi kom till Bodafors som har en fantastisk utställning av möbler och modernt snickeri.
Här jobbar en tjej som inte är darrhänt med intarsia, fantastiska bilder utskurna ur olika träsorter, en av dem har just nu i sommar en utställning i Gamla Linköping. 
Möblerna som var "gesällarbeten" var inspirerande att se så många roliga lösningar det finns, inte bara på IKEA.
En stol, en sak att sitta på kan se ut på tusen olika sätt.

Vi övernattade 2 nätter på ett bra hotell i Vrigstad en liten kommun uppkallad efter Expressens förre (Kanske första chefredaktör), eller kanske är det tvärt om.
Hann med både Boda och Kosta också utan större inköp, även övernattning i Wäxjö med bad i Helgasjön.


Huseby bjöd på en historielektion i var Prins Karl hörde hemman i den Bernadottska släkten. Skojaren som lurade av Florence Stephen gods och guld. Vår nuvarande kung förlängde hemligheten ytterligare 30 år så sanningen lär JAG aldrig få reda på.
Hemmasysslor går alltid att skjuta på återstår ju även augusti som är orörd.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar