fredag 17 december 2021

Veckan som var....



 den tredje i advent...
 


I väntan på tomten har det hänt lite på idrottsfronten bl.a. damhandboll och fotboll.

Halmstad  BK fick lämna allsvenskan genom att de förlorade den avgörande matchen genom fegspel mot Hälsingborg. Inget av lagen är väl av klass.

I handbollen var Sveriges insats helt OK trots att de förlorade mot Frankrike. Om man jämför de smällar som de får när de går in i smeten på linjen med fotbollsspelare som sätter sig i gräset när de får en "känning" och behöver tröst så vet jag vilka som lever upp till det förnedrande ordet "kärring".

Jag har även kunnat glädjas åt att SAAB blev blåsta på en stor flygplansaffär med Finland. Vill inte att vi skall ägna oss åt den typen av skumraskaffärer. SAAB fick pengar av staten för att sluta och övergå till civil produktion som dom misslyckades med. Räcker inte att bara bygga odugliga flygplan till svenska staten. Var på den tiden som Sten Andersson (S) efter vapenaffärer med Indien att: "Byken skulle tvättas".

I Enköping skickades 500 rekryter hem på långt jullov på det uppdagades att de trakasserades av befälet, fick öva för långa pass och lite mat samt behandlats ohövligt!
Är det dessa herr Krigsminister Hultqvist tänkt sig i uppgörelsen med Ukrainas dito att skicka dit som förstärkning mot ryssen? 

Har även sen förra inlägget firat födelsedag som blev en av de många "bättre"!
Även haft en liten 9-årig barnbarn och kompis på övernattningsbesök.

Ett inre bra familjeliv och ett sämre utanför tomtgränsen med andra ord under veckan.

Ämnar skicka ett, bara ett vykort i år, och det blir till:

MR JULIAN ASSANGE

Prisoner 9379AY
HMP BELMARSH
Western Way

LONDON SE 28 OEB
England


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar