fredag 2 februari 2024

Bara lite....

 2150

siffror och matte...


Var Agenda med vår f.d. krigsminister Peter Hultqvist i söndags, prototypen för en sossepamp, blåser upp sig med manlig härskarteknik och vägrar se sina debattmotståndare i ögonen.

Men nu lite tankar om vår rysskräck, i snart två år har våra kvällstidningar varje dag lyckats hitta på rubriker om herr Putins hälsa, förstånd (brist på), avsikter, popularitet, sexualitet och när han kommer att anfalla oss.

När en annan despot i Tyskland fick för sig att anfalla vårt grannland Norge så behövde han 400 000 soldater till ett offer av 4000 döda. (källa: Forum för levande historia) Norge hade vid tillfället c:a 3,5 miljoner innevånare.
I Sverige utgår jag från att vi lär ha 30 000 poliser som inte kan komma till rätta med 10 000 gäng kriminella som mördar och spränger.
Hur många soldater skulle herr Putin vara beredd att sätta in om han ville infoga den amerikanska delstaten Sverige i sitt imperium?

Enligt seriefiguren i SvT/TV, Passikivi som för två år sedan fastslog att ryssarna inte ville slåss, ej heller hade uniformer inte ens handeldvapen eller moral. 
Hur skulle ryssarna få fram resurser för att anfalla oss om han ville?
Vad han nu vill ha i Sverige?

Jag är inte helpacifist utan för en allmän värnplikt gällande alla med utbildning i lättare beväpning, sjukvård och överlevnad för både kvinnor och män. I våra förorter lär sig folk både mörda och spränga utan utbildning i uniformer och med gradbeteckningar.

Enklast vore att välkomna den lede fi med ett leende utan att få allt söndersprängt av bomber och granater.
Vad det gäller ryssar tror jag inte de bryr sig om de blå kulturminneslappar vi sätter på våra kulturbyggnader. 
Tror inte de frågar om samtycke innan våldtäkt heller.

Vi skall ju enligt myndigheterna vara på vår vakt och misstänksamma mot terrorister, tänk om ryssarna möttes av en promille ädla svenska fosterlandsförsvarare som agerar i hemlighet med vapen i hand.

Visserligen blir Wallenberg utan lite pengar men det borde kunna lösas.

Nu har EU beslutat att ge pengar till Ukraina så kriget kan fortsätta, trots att vi enligt vissa ekonomer lär vara fattiga som kyrkråttor när det gäller vård och omsorg. Ingen verkar intresserad av att använda orden FRED eller förhandlingar, diplomati.
Låt oss säga att vi överlever kriget, vad är vårt "krigsmål", vad gör vi med ryssarna?, utgångspunkten måste väl vara att vi som har en sån överlägsen moral och demokrati i den "transatlantiska länken" kommer att vinna. Landet ligger där  det ligger och vi vill bo där vi bor, skall vi använda den ryska gasen som tyskarna gjorde med judar, romer och politiska motståndare? 

Lider med liberalerna i stan och även på riksplanet kan inte vara lätt med en galen norrman som vägrar avgå, och en ny skandal med en ledamot i fullmäktige vars affärer har mycket annat att önska. Partiledaren Johan Pehrsson är väl bara "stor" i volymen. 

Saknar vintern och snön, längtar inte till våren då jag befarar att IFK kommer att få det svårt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar