fredag 4 april 2014

Nöjd, mycket nöjd....




fast fortfarande missnöjd?




Första rummet klart i dotterns hus, brukar alltid vara missnöjd och bara se felen när jag gör något men denna gång tycker jag det blev "skitbra". Roligt att man fortfarande har lite handlag kvar och har jobbat med något man trivts med. (Sugit ut de bästa åren i branschens historia)
De (dotter och måg) har varit och är duktiga!

"Ledig" idag och lite sjukskriven i sympati med en annan liten familjemedlem som har öroninflammation, gubben har ett eget öra som rinner men är fortfarande för rädd att gå till doktorn, gubben gömmer sig bakom en 5-årings attityd med:  "Vet  och kan själv!"
(Var ett sk. öronbarn)

Ovanstående är den lilla världen, i den lite större man lever i finns annat att reagera på:

Margot Wallström vill göra comeback i politiken !
Är det utrikesministerposten som hägrar nu ? Har hon inte samlat ihop tillräckligt mycket pengar!
Hon längtar tillbaks till: "De svåra frågorna"?
Har hon löst frågan om varför MÄN våldtar i krig?
Fick hon lön efter svårighet på postkodslotteriet!

Tur att de är val snart, varje dag kommer politikerna med "utspel": Mera slantar till, skolan, sjukvården, de äldre, fler pappadagar, mer Jas-plan (70 st) och U-båtar.

Kan inte låta bli att fritt få travestera och tänka på  Churchills :
" Vi skall slåss i luften, vi skall slåss på Gotland, vi skall slåss under vattenytan, när ryssen kommer".*

Enligt (vilket jag tror på) Anna Ek ordförande i Svenska Freds å har det inte skett någon ekonomisk nedskärning av vårt försvar, storleken av BNP är lika stort  som på 50-talet!!!
Att vi hade rätt som skrålade :
"Stoppa Jas!" på den tiden det begav sig för att den skulle bli en gökunge i det svenska försvaret är en klen tröst.

Lite sifferlek: En Miljard = 1 000 000 000, vi är låt oss säga 9 000 000 som lever i detta land. det innebär att varje gång en politiker säger ordet miljard innebär det 111kr  per svensk!
Alltså har vi i vårt hushåll, mor och jag pröjsat  19 980 kr när Maud Olofsson gick på shopping med Vattenfalls plånbok och köpte Nuon!** Min dotter med familj kunde fått 39 960  kr i ett extra barnbidrag om Maud stannat hemma!
Maud Olofsson fick kungamedalj av en viss storlek!

Hade en arbetskamrat som brukade kommentera samhällsfrågor som så:
" Det skjuts för lite, kalasjnikov till svenska folket"  ***

Direktörers höga löner och bonusar:
"Klart dom behöver bra betalt, de har så fula fruar och dumma ungar, skönhetsoperationer är dyrt och ungarna måste försörjas i generationer framåt!"

Fotbollseländet var ett ämne i Debatt i går kväll! Representanter för Black Army var närvarande och skulle försvara hata,hata retoriken. Skrämmande att höra!

Har lust att ringa IFK och höra om de fortfarande skall tack Peking Fans efter matcherna?
Om de är deras  publik  med könsvokabulär så kan ju jag stanna hemma!

 * Vi skall fortsätta in i det sista . Vi skall slåss i Frankrike, vi skall slåss på haven och oceanerna, vi skall slåss med växande tillförsikt och växande styrka i luften, vi skall försvara vår ö till varje pris, vi skall slåss på stränderna , vi skall slåss  på landningsplatserna, vi skall slåss på åkrarna och  på gatorna, vi skall slåss i bergen ; vi skall aldrig ge oss"

** Vattenfalls förfall är inte bara hennes skuld, påbörjade även under S. Genererade 20 miljarder till statskassan årligen vid regeringsskiftet. ( 2000/per skalle)

***USA:s hårt kritiserade vapenlagar bygger på konstitutionen och folkets rätt att försvara sig mot "staten", man får inte glömma att USA; bildades genom ett skatteuppror som slutade i revolution och att de flesta innevånarna flytt från europeiska despoter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar