torsdag 1 oktober 2015

Numera mellan..





två världar....




Mycket som är roligt och bra men ändå kryper en känsla av oro in under skinnet...

 Inledde förra helgen med en mini turnè som skulle börjat med rugby i Enköping och landskamp Sverige - Belgien, tyvärr hade gubben misstagit sig på tiden och trodde den började 15.00 som vanligt, men nehej den började 17.30 så det blev aldeles för sent för oss....
det var bara att fortsätta mot Stockholm och cheka in på Viktoria Tower..... var verkligen skillnad sen jag jobbade där. Fick rum på 18:onde våningen med utsikt åt norr.
Tog en öl i skybaren innan vi drog till Friends och GP speedway.
Nu var väl inte Speedwayen av toppklass blir för lite omkörningar. Gubben har alltid utryckt en förvåning över att förarna är så dumma så de inte vet vilken startplats de har utan halvnakna brudar måste hålla upp skyltar med deras nummer på. I en av semifinalerna hände det jag väntat på . Johnsson nr 100 skulle stå på yttern, blondinen höll glatt upp skylt nummer 88 (Iversen)! Hon var blondin.
Undrar hur fotbollsplanen ser ut efteråt, det som var grönt nu var inte av bästa kvalité .


Efter en orolig natt med grubbel på brandutrymmningen med 8 hissar i ett "schakt" och en trappa ifall olyckan skulle vara framme åkte vi till Gävle via Uppsala (Oxsätra) med lunch och långpromenad och match för IFK .
Verkar som man alltid kan lita på IFK i år, vann utan att vara direkt hotade om man räknar målchanser. Var spelmässigt en av de sämre matcherna i år.
Ett bra resultat för IFK mot Häcken hemma och jag åker till Borås och ser matchen mot Elfsborg.
Gillade arenan verkar som alla är bättre och trevligare än Nya Parken. Att de bjöd på korv när matchen var slut gjorde väl sitt till att man trivdes.


Hem därefter för att plocka lingon, räcker gott och väl till årskonsumtion för hustru och mig.

Trots mysigt frukostsällskap av en liten kille som ville sov över hos gamlingarna finns en oro som gnager, tycker inte de argument som jag gillar biter i världen, bilden har blivit så ensidig för våld utan tanke på orsak och verkan.
Flyktingar, NATO miljöförstöring och upprustning i allmänhet.
Läste en artikel där man påvisar att 85 personer i världen äger lika mycket som                  
häften av jordens befolkning.
Ändå frågar vi oss om vi har råd att ta emot flyktingar.....
Hans Rosling höll ett tal på en insamlingsgala som jag kan sammanfatta med :
Stoppa Kriget.
Hjälp FN  på plats.              
Hjälp med vettiga resor..
Inse faran med unga desperata män i läger.

Nu hjälper alla till med att samla in pengar och visar sitt goda hjärta, men betala skatt för att hjälpa är inte poppis.
Vi ställer upp med exportgarantier så Brasilien kan köpa vapen till de flygplan vi säljer. Vi ingår i alliansen mot IS och tar "ställning" för västvärldens demokrati. Vi är med i Ukraina i lite "smyg", inga stora rubriker i kvällspressen. Även i Mali gör vi en "strålande" insats.
Tyvärr hinner jag nog lämna detta jordeliv innan de nya U-båtarna är klara och känna mig trygg .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar