tisdag 7 februari 2017

Åter till.....






vardagens förtretligheter ... ?




Varit mer eller mindre befriad från Herr Trump under en vecka, men har nu kollat igenom förstasidorna och alla rubriker......
Har inte svenska annat att skriva om?
Vad är så förvånande med att han bygger murar, kör ut islamister ? Han gör ju allt han sagt och som de som röstade på honom ville!

 Mor och dotter i form? Hustrun har alltid varit och är fortfarande duktig på skidor, hennes bästa sport!
Min måg och dotter hann med en del mil i spåren  inför Wasaloppet, öppet spår respektive tjejwasan.

Måste återvända till Trump och USA .
Våra tidningsskrivare som  förvånas över att han stängt gränser som president borde besinna och känna till lite historia:

1882 förbjöds kineser och outbildad arbetskraft att komma in på grund av inhemsk arbetslöshet.

Den lagen försvann efter 10 år och ersattes med Geary Act som satte ännu hårdare krav på kineser och som togs bort 1943.

1939 fick ångaren S:t Louis återvända till Europa med 937 tyska judar på order av 
president Roosevelt. En hel del av dem hamnade senare i konsentrationsläger.

1950 antog kongresen en lag som hindrade kommunister att komma in i USA.

1979 förbjöd Jimmy Carter Iranier att komma in.

Ronald Reagan instiftade en lag mot Hiv-smittade att komma in 1987, den togs bort av Obama 2009.

Ser inte detta som kritik mot USA utan som vanlig inskränkt "godhetssjuka" just för stunden.

Vi har också mycket på vårt samvete, även vi sände och sänder tillbaka människor de må vara judar, balter, egyptier i det förgångna. Vad vi gör idag när kriminalvårdstyrelsen är ut på sina "lyxresor" vill jag knappast veta.

Katrine Marcal skrev en ledare i Aftonbladet som jag vill citera:


"Steve Bannon positionerar sig själv och sin rörelse som en av ledarna för oppositionen mot det han kallar för ”Davospartiet”. Varje år i januari hålls World Economic Forum i Davos i Schweiz där den globala eliten inom politik, affärsvärld och media samlas för att vara upplysta liberaler tillsammans. Begreppet ”Davos” står för allt som Steve Bannon vänder sig emot. 
Han talar om hur eliten i New York, Berlin och London upplever att de har mer gemensamt med varandra än med sina landsmän i Kansas, Sachsen–Anhalt och Lincolnshire. Och det har han rätt i. Så är det alltmer och det är ett problem. 
Så länge demokratin, skattebasen och huvuddelen av lagstiftningen ligger på nationell nivå måste det finnas någon form av gemensam syn på vad som är ett gott samhälle. 
När länder värderingsmässigt glider isär mellan land och stad, högutbildade och lågutbildade försvinner basen för det vi hittills har kallat demokrati.
Då blir demokratin öppen för attack."

Åter till livet, kunde inte låta bli att köpa "bodys" till mina tjejer, Ada och Elenor, är verkligen inte ofta jag köper barnkläder!


1 kommentar:

  1. Hon som klagar på att du inte kan stava till Ellinor är ju knappast bättre själv med tanke på att hon stavar C A R O L I N E

    SvaraRadera