måndag 15 november 2021

Förräderi eller

 

svikna ideal...



Landssorg igår... vi (vilka vi) förlorade VM kvalmatchen mot Spanien med 1-0 och riket bör enligt vissa sportjournalister klä sig i säck och aska.Vi (återigen vi) gjorde en bra match och får ytterligare en möjlighet framåt vårkanten att kunna kvalificera laget. Nu är jag inte så begeistrad över ett svenskt deltagande i Qatar-VM. En förlust på planen kanske är en vinst för moralen?

Massor av människor har lurats (?) till att fly till Minsk, Belarus av alla ställen för att få komma vidare till EU.
EU sätter hårt mot hårt och tänker inte låta diktatorn i det landet som sitter i knät få som Putin få som han vill:
Alltså, här släpps ingen djävel över bron och nu införs hårdare sanktioner----rika vitryssar ska inte komma åt sitt kapital som de gömt i EU!

Ingen orkar ställa frågan varifrån kommer flyktingarna?
Afghanistan, Syrien, Irak och Nordafrika vilka har varit där och ställt till eländet?
Var det inte vår egen utrikesminister Ann Lindhe som fick kritik för hon iklädde sig "burka" då hon var i Irak för att dela bytet efter USA:s krig? Scania såg stora möjligheter där.

Om vi håller oss kvar på arabiska halvön så tillämpar väl regeringen lite av SD:s politik om att hjälpa de behövande på ort och ställe. Genom att i säljer mer vapen än vi någonsin gjort finns ju chansen att de skjuter ihjäl varandra på hemmaplan och slipper farofyllda färder över Medelhavet och göda människosmugglare. 

Kan inte annat än känna mig som en cynisk landsförrädare ju mer nyheter man hör och läser om.

Inte ens Greta kan bli en apostel i sitt eget land, hon samlar tusentals utomlands men ersätts här av Bolund som räddat stränderna ihop med C när man befarar enligt vissa vetenskapsmän att vattennivåerna kommer att stiga?

Apropå MP. Varför hoppar de inte av regeringen? Är det värt att åka ur riksdagen bara för att några individer skall få titulera sig ministrar och resa runt i världen och bevakas av SÄPO knappt ett  år till?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar