onsdag 17 november 2021

Gud bevare.....

 

fäderneslandet......


 Högste krigsherren Peter Hultqvist ger sig inte förens han får igång ett dalauppror likt Gustav den förste eller ge sig ut på rövarstråt som Karl XII.

Nyss kom det hem slagna hjältar från Afghanistan så nu vill han skicka nya soldater att "utbilda" Ukrainas dito. Med emfas understryker han att Ukraina har all folklig rätt att styra och bestämma inom sina gränser. Om detsamma gäller Belarus eller den ryska befolkningen på Krim framkom inte. Ej heller vilka som har mest folklig rätt att bestämma i Syrien, Afghanistan, Irak eller Iran, USA eller de människor som bor där framkom inte. Nu är visserligen de icke demokratier som befriats av väst ännu. För några år sedan gick Busch den äldre ut och stred för "demokratin" i Kuwait jag har inte läst eller hört något om valresultaten därifrån.

Jag tycker vi för en utrikespolitik som om vi vore as-gamar. Hur kan vi bortse från att även Ryssland måste känna sig hotade när vi bygger upp en militär "motorväg" från Norge  åt USA med flygplats i Sälen regementen i Falun har amerikanska flottan i vår skärgård och luftlandsätter USA-styrkor på Gotland. Dessutom lovar att bistå Baltikum mot ryssen!
Ge mig ett enda skäl till att vi är hotade av ryssen, vill de ha skog, malm, folk eller skatteunderlag?
Låt oss sköta vårt egna fögderi och inte lägga oss i. Jag tänker inte ta någon kul för varken Baltikum eller Rysslands fallna imperium. Tror ni att England skulle brytt sig om Belgien om de anat att de lett till Första Världskriget, eller Ryssland stött Serbien, Tyskland /Österrike-Ungern.
Mår nästan illa av den krigsretorik som media ägnar sig åt. Värst är SR och SvT.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar