söndag 26 juni 2022

Även i år...


har medelklassen,



lyckats fira midsommar trots krisen i landet. 

Får man tro Aftonbladet så lider vi av brist på det mesta på grund av stigande putinpriser, sillen har stigit i pris och de tipsade om hur vi kan handla billigare till helgen.
Även i den statliga radion får vi tips, Louise Epstein rekommenderade oss att handla billigare kaffe, ja kanske till och med hamstra som det hette det förr i tiden och var fult men numera i nyliberalismens tid "preppa" helt i sin ordning enligt MSB som har till uppgift att förbereda menigheten till krig.
Själv har gubben med hustru tillbringat helgen i vår underbara skärgård i gudomlig väder. Nu kan inte vi sätta oss på några höga moraliska hästar och att med tanke på dieselpriser som råder förfära oss över andra båtar i skärgården då vi själva planerar långa bilresor. Dels till södra Danmark för att beskåda Tour de Franc, vilket måste ses som en livsnödvändighet. Och därtill ytterligare bilresor först till Ö-vik för idrottslig träning och senare till SM i Jönköping för drakbåtar.
Dessa resor under folkhälsans tecken.


Låt oss ej heller förfäras att det är kris på Arlanda för det stora flygresandet. Då vi själva nyligen varit i Marseille och kanske kommer i väg till Uzbekistan i höst för att inte glömma hustruns inbokade Barcelona resa i november. Bildningsresor.

Visst borde vi belönas, vi som varit duktiga och slitit på en hård arbetsmarknad och trots vårt skattetryck var värda mer uppmuntran.

Varför inte en 1000 -lapp bensinbidrag? Tänk om vi fått en tankning vi som behöver i stället för en 1000-lapp i månaden till de slöa pensionärer som inte gjort något hela sitt liv, det blir hela 12 000 på år! 

Skriver inget om klyftor och klasser, konstaterar bra att fru Fortuna har olika lotter i sin korg.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar