onsdag 22 juni 2022

Rädd på..


riktigt..... 


Nu har Litauen lagt sig i "kriget" genom att på EU:s begäran stoppa tågleveranser till Kaliningrad  (Köningsberg).
Huruvida det skall kallas ryskt eller inte tänker jag inte är rätt tillfälle att ta upp just nu. Att det varit tyskt under de flesta århundradena går tillbaka till kristnandet och Tyska Orden.  Efter 1945 gick blev det sovjetiskt genom ockupationen och erkändes som ryskt 1991.
Skall nu Litauen börja "bråka" för att de har NATO stöd vet man inte vart de kan sluta.
Just nu dör 100 ukrainare och 500 skadas dagligen enligt President Zelenskyj, civila oräknade. (Ryssar räknar vi inte alls).

Det trista är att ingen verkar inse att fred och eftergifter är något som behövs från ALLA håll.
Ingen kan väl räkna med att "vi" skall besegra Ryssland  och utplåna dem från jordens yta.
Att de skall lämna Ukraina är en självklarhet men att lämna hamnarna på Krim och i Kaliningrad kommer de aldrig att göra.

Vår skuld genom blockader från EU:s sida  i ord och handel i smyg är bara löjlig, jag anser att våra regeringar försatt oss i en ohållbar situation som kommer att få konsekvenser när medborgarna får se "dyrtiderna" i höst. Bygger man upp ett samhälle med den heliga frihandeln som grund kan man inte bara ändra den av "moraliska" skäl och tro att det inte märks på hemmaplan.
Halvfigurer ställer upp på gruppfoton och leker statsmän i Bryssel och folket får betala med höga mat och energipriser. Gåslever/ gröt.


 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar