torsdag 5 september 2024

Självbelåten...

 gubbe...


på väg hem från några fantastiskt fina dagar i Danmark med sol, bad och god mat. I baksätet en nyfunnen vän inköpt på kyrkans loppis i Rödekro för 100 danska kr = 150 svenska. Blev granskade i tullen av en tullman som gjorde nästan lika stora ögon som hunden vars namn av barnbarn kommer att få namnet Zingo. 

Första två nätterna bodde vi i Fredriksvaerk på norra Själland, en liten typisk Dansk stad som inte behöver vara så stor men ändå blir en STAD.
Hittade fina stränder så vi ställde in det planerade besöket på Louisiana, konsten fick vika för vällusten.

Nästa mellanlandning blev Odense som har några likheter som inte får dras till sin spets:
En fin konsertsal relativt nybyggd innehållande allt, ägande okänt.
Ett fotbollslag tränad av en viss Andreas Alm som numera spelar i den andra divisionen i de danska seriesystemet.
(Såg IFK matchen mot Häcken på datorn 3-3).

Nästa stopp blev Rödekro ett samhälle uppkallat efter en historisk knutpunkt i vägsystemet genom Jylland.
Tre nätter och lika många dagars spis varav den sista middagen innehöll TIO rätter. Inte ens jag kunde äta allt utan fick lämna lite mat.

Tog oss tid med avstickare under resan till städer som Nyborg, Kolding och Aabenraa, Sönderborg som vi besökte för två år sedan när Tour de France startade i Danmark, vill även lägga till Haderslev. Alla dessa pärlor blir ofta bara ortsnamn som passeras på vägen till ner till Flensburg och sprithandel.
Ja, även vi åkte in en stund och blev besvikna.

Slutar Danmarks delen men en bild på bokskog och en strand. 
Livet för övrigt, det i den stora riktiga världen är det ju skönt att slippa ifrån för den lär inte bli bättre för att vi byter chef på utrikesdepartementet.
Vi kommer nog att fortsätta tjäna pengar på vapenexport. Roligt att DN skriver om att Ukraina tjänar pengar på gasexport via transithandeln till länder i EU som blockerar handel med Ryssland. På samma sätt transporteras spannmål sida vid sida genom Svarta Havet ut på marknaden. 
Leve kapitalet!
På Aftonbladet skriver en liberal expert 
Alex Voronov att:" Vi borde betala löner till Ukrainas soldater."




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar