måndag 12 oktober 2020

Käbbel på....

 

 TV på riktigt...

 

Partiledardebatten  på TV igår kväll blev som vanligt förstörd av klåfingriga journalister som tror de behöver styra upp programmet.
Personligen gillar jag Ebbas debattteknik som är rättfram, skarp och humoristisk.
Alla andra jublar och håller på sin husgud utom Expressen som korade Jonas Sjöstedt till vinnare. 
Citat:

"Jonas Sjöstedt fick avrunda sin partiledarkarriär som både huvudrollsinnehavare och allmänt villebråd. Han hade på förhand krävt besked från Stefan Löfven om hur regeringen skulle gå vidare med sin utredning om förändringar i arbetsrätten, nu när parternas förhandlingar slutat i oenighet.

Något begripligt besked fick inte Sjöstedt, däremot ett knippe anklagelser om att ägna sig åt ”käbbel” och ”politiskt spel” – till råga på allt ”mitt i en pandemi”.

Det är mer än måttligt magstarkt.

Många tycks ha glömt det, men grunden till oredan i dagens politik är att Centerpartiet och Liberalerna krävt att Stefan Löfven ska bilda regering med stöd från Vänsterpartiet, utan att Vänsterpartiet ska få något inflytande. Och att Stefan Löfven åtagit sig den uppgiften.

Jonas Sjöstedt är däremot en av få i partiledarkretsen som hela tiden haft en tydlig, begriplig och dessutom konsekvent hållning i regeringsfrågan.

Han vill ha en S-ledd regering. Han säger sig inse att den måste samarbeta med liberala partier. Han vill vara med i det samarbetet.

När han inte fick vara med sade han ändå okej till att släppa fram regeringen och dess allt annat än vänsterpartistiska program, men satte upp två (2) förbehåll: Luckra inte upp arbetsrätten och inför inte marknadshyror. Gör man detta så drar V tillbaka sitt stöd.

Man kan tycka att en minoritetsregering borde vara nöjd med att få igenom 71 av 73 punkter i sitt önskade program. Frågan är om något parti i den demokratiska världen skulle ställa så modesta motkrav som Vänsterpartiet har gjort i motsvarande läge.

Sjöstedt får dock inget tack för hjälpen – däremot fler förolämpningar.

Både Stefan Löfven och Annie Lööf gick som vanligt hårt åt Sjöstedt för att han lierar sig med den förment hemska högern och skapar ”kaos” genom att inte låta regeringen och dess så kallade januariavtal pågå ostört.

Saken är dock följande:

Vänsterpartiet har inte ingått något januariavtal. De bad om att få vara med i uppgörelsen, men fick ett långfinger. I ”avtalet” i fråga står uttryckligen att just Vänsterpartiet inte ska få politiskt inflytande, trots att just V är den enda nyckeln till majoritet.

Jonas Sjöstedt är lika bunden av januariavtalet som Stefan Löfven är av ett beslut på Kristdemokratiska seniorförbundets årsmöte.

Hela agerandet från Löfven och Lööf är en förolämpning. Mot Jonas Sjöstedt, mot hans väljare och faktiskt mot alla andra väljare också. Tror de verkligen att folk köper detta?"




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar