fredag 22 april 2022

Flyr in i....

 

verkligheten.....


Ägnat veckan åt att flytta fönster till ett hörn i Butbro. Blev bättre än förväntat, så med det praktiska som man kan påverka har det varit en lyckad vecka.

Verkligheten i den stora världen skrämmer mig och får mig att lyssna på meningslösa fotbollspoddar när Sveriges Radio går för långt. Thomas Nordegren har lyckats med sin PR-aktion med NATO med att spela NATO-marschen och recitera texten i en egen översättning (?) . Nu är det Folkpartiet som skall "räddas" med långa intervjuer och marschmusik. Allt detta i "Nordegren &Epstein" ett program som inte med bästa vilja i kan kallas annat än höger.

När det gäller NATO så har Aftonbladet gjort en kovändning och är numer helt för. Nu finns det inte en  "sosse" som törs säga ifrån när "partiet" bestämt sig, nu ser alla till att vara på rätt sida med sina åsikter när drottning Magdalena skall dela ut "förläningar"

   och jobb efter en seger valet i höst.

Fotbollen och starten för IFK är 1 EN poäng efter 4 matcher! Tappat elva redan! Nu väntar Kalmar borta, ett välspelande Värnamo (0-0 mot Malmö) hemma, och Hälsingborg borta. Därtill spricka i Peking Fans med tröjbränning!

Påskkravallerna slutade med att poliserna i yttre tjänst numera får blommor och kramar av befolkningen i "orten." Och politiker varit på besök i staden för att sätta ner foten och visa handlingskraft med utdelande av mera pengar till en misslyckad organisation.

Kriget i Ukraina orkar jag inte med längre. Kommer för mycket obekräftade nyheter och rena gissningar varje dag utan fakta.

Avslutar en alldeles för lång text med en dikt av Tage Danielsson som stöd för Svenska Freds:

RÅD TILL ETT NYFÖTT BARN.

Innan du blir kapitalist
kommunist,monetarist
anarkist, marxist,fascist
terrorist. imperialist
socialist,syndikalist
eller rentav folkpartist
måste lilla du förstå 
att så snart du kan gå
bör du stultande gå med
i det världsparti för fred
som går före allting annat.
Alla -ismer där vi stannat
är sekunda, inte störst.
Freden måste komma först.
Gör den inte det, min vän, 
kommer inget efter den.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar