måndag 20 november 2023

Kan det vara....

 

på detta sätt??????


Först dagens DN:

" Ukraina har brist på soldater. Mobiliseringen är långsam och ineffektiv. Inte alla ukrainare är redo att slåss för sitt land."

Norrköpings Tidningar:

Ukraina uppger att landets styrkor tryckt tillbaka ryska soldater mellan tre och åtta kilometer vid floden Dnepr, som utgör en frontlinje i södra Ukraina."

Michael von der Schulenburg , 
är en f.d. tysk diplomat inom FN och biträdande generalsekreterare i FN:s fredsuppdrag i Irak och Sierra Leone, har gett ut en bok " Pease for Ukraine".
Enligt boken gick Zelenskyj till val på fred 2019 och fick 73% av rösterna. Ukrainas folk ville ha fred. Ända sedan 2008 har Putin hävdat att en NATO expansion är ett direkt hot mot Ryssland. 1 februari 2022 skrev Lavrov även till Sverige som vi avvisade som ett hot och en inblandning i våra inre angelägenheter.
Den 24 februari invaderade Ryssland Ukraina. Omedelbart satte  Zelenskyj och Putin ihop en fredsöverenskommelse som innebar:
"Ryssland erbjöd sig att dra tillbaka alla sina trupper från Ukrainsk mark i utbyte mot att Ukraina inte lät placera utländsk militär utrustning på sin mark.
Ryssland började dra tillbaks sina trupper den 24 mars 2022.
28 mars förklarade Putin att trupper skulle dras tillbaka från Charkiv och runt Kiev.
6 april slutförde Ryssland tillbakadragandet.
(Vilket i svensk media  Passekivi  innebar att Ukraina vunnit kriget)
9 april flög Englands PM Boris Johnson till Kiev för att övertala Zelenskyj att fortsätta kriget. Den 25 april förklarade USA:s försvarsminister Lloyd Austin att USA ville passa på tillfället att försvaga Rysslands försvarsmakt.

Nu har en halv miljon unga ukrainare dött i kriget. Antalet ukrainska män strax över 40 år är ungefär 350 000 i varje åldersgrupp. Ukrainska män i åldrarna kring 20 år är 75 000 i åldersgrupperna.

USA ville kriget i Vietnam, Irak, Libyen och i Ukraina.
Nu marscherar vi snart i deras NATO-spår.
 
DET VAR FEL AV PUTIN ATT ANFALLA UKRAINA, BLÅS AV KRIGET OCH FÖRHANDLA; INGEN SKALL BEHÖVA DÖ I MENINGSLÖSA KRIG:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar