torsdag 24 november 2011

August

Var på biblioteket och lyssnade på ett samtal om Strindberg apropå en utställning de haft. Var kul, men skrämmande vilken liten plats litteraturen tar i gymnasieskolorna. Men,OK det är aldrig kul att tvingas läsa det man inte valt själv.Jag är ingen Strindbergkännare, men med Olov Lagercrantz hjälp har jag försökt komma lite längre än "Röda Rummet" och "Hemsöborna". Alla borde väl ha läst "Ett halvt ark papper" det är väl den bästa novell som skrivits.Under samtalet kom den berättigade frågan upp varför han inte är med på våra nya sedlar.
Kom själv att tänka på vad skulle Strindberg tänk  om Falk (Arvid?) i Röda Rummet gått förbi och sett dagens löpsedlar i gårdagens miljö:" SÅ SÄNKER DU FASTIGHETSSKATTEN PÅ VITA BERGEN" eller "BÄTTRE FRILUFTSSEX PÅ DJURGÅRDEN".(detta är utveckling)
Tänk om någon kunde skriva en kritisk roman om dagens samhälle, som Röda Rummet.
Att Messi är Nr1 blev väl självklart igår om man skall se matchen igår som GLADIATORERNAS KAMP.
Såg i NT att Najen blivit klar för Div 3 spel, men ännu står Torstorp utan målvakt och tränare!?
Inte hundra än men det ser ut att bli London  och fotboll i vår. Ökade på med en natt till så det blir det 6500 per skalle.
Såg på sporten att Jämtin varit i farten igen, att han är en fegis som inte kan tackla är väl inget nytt, men att slå klubban i plexiglaset skulle han bli straffad för. Skadegörelse?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar