tisdag 12 februari 2013

Vilket snack ........

det blev om hästkött!!!

Det var väl inte problemet?
Findus har blivit lurad av en underleverantör, avslöjandet var det Findus som stod för, inte livsmedelsverket eller någon  annan myndighet.
Bygger inte allt på att producera varor till lägsta pris?
Kommer inte ihåg kedjan helt men om vi skall ha Lasagne till middag är det väl OK att gå till Konsum och köpa fryst mat som kanske en del är gjord  i Frankrike och nån råvara köpt i Luxemburg via en agent på Malta/Cypern som köpt hästkött i Rumänien.
Vad är det för fel på Rumänska Hästar?
Livsmedelsverket skall nu utreda hur man skall komma tillrätta med fusket!
Marit Paulsson har trätt fram !!
Svaret på frågan heter PROFIT.
 Samma intresse får oss att spara på blöjor, använda svart arbetskraft och plocka upp köttfärs på golvet. Listan kan göras hur lång som helst!

Att vi inte äter hästkött i vår kultur i samma utsträckning som nöt är faktiskt genetisk betvingat, HÄSTEN var mannens arbetskamrat och vän och stod högre i RANG än kvinnans djur, ko får etc, detsamma gällde även hunden. Mannens "saker" står alltid högre i kurs än kvinnans. Kniven, svärdet hammaren m.m. Verktyg , sleven, grytan, sländan etc är redskap.

Nya ord:
Klösbräda = Ipone

Konferensutsattasektorn =  De stackare som deltar i debatter, bloggar,twittrar och sitter i TV-soffor där de tror sig leva mitt i det riktiga livet.







3 kommentarer:

  1. SD är upprörda för att det är rumänska hästar. Hästtjejerna för att det är hästar. Övriga för att man inte kallar häst för vad det är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Livet är en STRID.
      Striden är en KAMP.
      Kampen är en HÄST.
      LIVET ÄR EN HÄST!

      Radera
    2. Livet är en STRID.
      Striden är en KAMP.
      Kampen är en HÄST.
      Hästen är en LASAGNE.
      LIVET ÄR EN LASAGNE!

      Radera