lördag 1 juni 2013

Ibland blir jag.........


-----  över orättvisor!!!

 

 

De som sett Lukas Moodissons : MAMMUT förstår nog vad jag menar.........



Såg detta i Prag, på hotellet  där vi bodde fick vi sällskap en morgonfrukost av en beslöjad dam som lät en asiatisk barnflicka ta hand om barnen.

På stan träffade vi på detta sällskap, far, mor,barn och barnflicka.

Jag vill vara tolerant och försöka se vänligt på att vi har olika traditioner och sätt att klä oss, men heltäckta  kvinnor hör inte hemma på 2000-talet.

Hörde på radion en "gubbe" försvara könsstympning av damer för: "vad kunde hända när mannen var borta på dagen? Tänk om kvinnan fick lust? Hur skulle hon klara det?
(Vi forskade på hysteriska och kåta kvinnor runt förra sekelskiftet)
Undrar hur det är med mannens moral på fotot?
Klarar han se "häcken" på barnflickan som har jeans?
Kanske han går till fel hotellrum av misstag!


Lite fakta om Filippinerna från Wikipedia:

"Flyktingar och internationellt spridda invånare


Omkring 11 miljoner filippinare arbetar utanför Filippinerna, vilket är cirka 12% av landets befolkning, och mer än en miljon lämnar landet varje år. Deras yrken kan vara allt från läkare till sjömän och hembiträden. Närmare 15% av Filippinernas BNP utgörs av pengar som de utlandsarbetande skickar hem. De länder som tar emot flest filippinska gästarbetare är USA (fyra miljoner) och Saudiarabien (två miljoner). I Sverige fanns 7 637 filippinska medborgare år 2006.

  Kvinnor i åldersgruppen 20-40 år är starkt överrepresenterade. Merparten torde vara filippinska hustrur till svenska män."

Ta tag i sitt liv och skapa en egen framtid av FRI vilja!

Frihet är att kunna flytta om och vart  man vill, lämna sina egna barn och skicka hem pengar så de kan gå i skola och få en framtid !
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar