tisdag 4 februari 2014

Mycket lite.........




om lite mycket......



Fick en länk av Clive i söndags, så nu kan jag följa Six Nations på nätet. Hann hem till andra halvlek mellan Irland-Skottland. Såg hellre det än Arsenal-Crystal Palace.

Hämtade årets seriebiljetter på IFK:s kansli i går.

Köpt biljett  till De Geerhallen på torsdag för att lyssna på Alena Baeva som spelar på en äkta Stradivariusviolin utlånad av ryska staten. (Får gå ensam)

Tyvärr ett dödsfall i Linköping på ett bygge.

 
Känner inte till några detaljer mer än att det var på NCC det hände.
Har mina egna tankar om varför olyckor och tillbud ökar.
Bilden tagen på bygget vid Norr Tull som jag följer.  7 gubbar med "billig" timlön varav två utför  arbeta. En tätar smyg i skalvägg och en borrar infästning för element.
Det är så arbetsgivaren vill ha det numera.

Får tacka (ja, vem) för att man fått vara med under den lyckligaste tiden inom byggbranschen!
Lagbasar bestämde och jobbarna var självständiga och fick tänka själva!

Lider lite med mina barnbarn som inte är eller varit krya ett tag. Viktor besökt akkis i Uppsala för medicin och lille Henry fick vänta länge på en inställd operation. Hellre det än att en dödstrött läkarteam slarvat ifrån sig ett "lätt" ingrepp.

På guldbagge galan blev det skit för vissa texter Sissela Kyle framförde. Jag tycker det ät typiskt. 
 Nu kommer en mening på icke PK språk:

En bög som tillhört en utsatt grupp skriver texter som hånar färgade!!!!

Fördomar är svårt, de ligger mycket djup i oss själva. 

Demokrati är ett väldigt urvattnat ord:

Alla vill ha det, MEN
I Thailand tar (vi) inte ställning för den valda regeringen.
I Egypten var det en vald regering som föll för en militär understödd av....
Hamas vann val i Palestina...
Chile hade en folkvald regering som .....
Även farbror Adolf kom till makten genom val....(tur att ALLA som röstade på honom dog i kriget för det fanns inga kvar efteråt.)
Spanien var den först valda demokratin som föll..

Kommer ihåg en replik från min fackliga period och en kurs på Rönneberga. Då handlade det om kommunal rösträtt för invandrare. En fackligt aktiv deltagare var rädd för att de:
 "inte skulle rösta rätt". 
Där slutade min fackliga bana.

Vad jag tycker om de tiggande på våra gator är ingen hemlighet, försöker alltid ha en slant eller tjuga löst i fickan om det behövs.


Avslutar med en stulen text  från Corren:


"Om en tiggare har en fin jacka så betyder det inte att han luras och egentligen inte är fattig. Han har troligen fått den av Stadsmissionen eller av någon givmild Linköpingsbo som har rensat i garderoben.
 
Om tiggare skrattar och pratar med varandra när de tar paus så betyder det inte att de är bedragare. Det betyder att de är människor som har vänner.

Och om en tiggare fejkar ett handikapp när han tigger så betyder det att han får in mera pengar på det sättet. Det står var och en fritt att moralisera över detta (förutsatt att man själv aldrig har lurats, köpt något svart eller skattefuskat).

Inget av detta är bevis för att det pågår någon kriminell verksamhet. Visst, det kan förekomma, men polisen i Sverige har aldrig avslöjat något sådant. Sverige är en rättsstat, här är man oskyldig till brott har bevisats, och det gäller även tiggare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar