fredag 16 maj 2014

Förstår inte.......




varför ?


Läser om försvarsberedningen i SvD, alla har blivit krigstokiga numera, alla partier bjuder över varandra utom V och MP som har lite fantasi.

OK! låt oss tänka att ryssen kommer , vårt försvar kan stå ut en vecka enligt ÖB, ( ni vet han som var sjukskriven och gick in i väggen).

Vad gör vi efter första veckan?  Lämnar ett Harmagedon efter oss?
Varför lägga pengar på U-båtar -JAS plan för att skjuta på slutet en vecka ?

 Svensk försvar är inget annat än förtäckt industristöd.

STÖD SVENSKA  FREDS !!!!

Ett citat av Anna EK ordförande i Svenska Freds:



"Motsägelsefullt"

Försvarsberedningen slår fast att det fortsatt inte finns något militärt hot mot Sverige inom överskådlig tid. Ändå vill samtliga partier utom Miljöpartiet öka försvarsbudgeten.
– Vi ser det här som ett politiskt spel i ett valår. Det är väldigt motsägelsefullt och anmärkningsvärt att analysen om att det inte finns något militärt hot reflexmässigt verkar försvinna när det kommer till att presentera konkreta åtgärder. Vi ifrågasätter starkt den koppling som görs mellan utvecklingen i Ukraina och behoven av nya miljarder på det svenska militära försvaret, säger Anna Ek.

"Bidrar med vapenskrammel"

Lösningarna finns inte i upprustning utan i nedrustning, förebyggande och stöd till demokratirörelser, anser Svenska freds.
– Om nu alla är överens om att det inte föreligger något hot mot Sverige, varför planerar man då inte utifrån det: att vi som alliansfritt land kan vara en tredje kraft, en brygga mot den polarisering som vi ser uppstår mellan öst och vinst och i stället stödja förebyggande arbete, civila samhället och människorättsaktivister.
– Det är naivt att tro att stora försvarsutgifter för Sverige skulle få Ryssland att tänka om i sina planer. I det här läget är det väl dags för både Europa-Ryssland och USA-Ryssland att ta initiativ till breda nedrustningssamarbeten. Att bidra med ökat vapenskrammel har man ju sett historiskt vad det lett fram till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar