onsdag 4 juni 2014

Narcissism ?

 

 

 

trött på mig själv.......

 

 

 

Inte bloggat på ett tag.
 Inget hänt eller uppskrivna skeenden ?
Läst en krönika av Robert Aschberg som lade lite sordin på bloggarlusten.

Citat:


" Selfies är som att slicka sitt eget kön.

De sociala medierna är fyllda till bristningsgränsen med förhärligande bilder av människor. De glada flinen jagar varandra över internet och miljarder ”selfies” fyller cyberspace. De elektroniska molnen vimlar av självporträtt, tagna i speglar eller på armlängds avstånd; bilder som ska vittna om framgång, skönhet och lyxtillvaro
.Inga misslyckanden här, inte! Inga uppsägningar, skilsmässor, inbrott, konkurser eller andra tillkortakommanden som drabbar var och varannan människa. Nej, de grejerna är avskaffade. Inte ett livmoderframfall så långt ögat når.
Varför slickar hundar sina egna könsorgan?
Därför att de kan.
Vad kommer historikerna att kalla vår tid om, säg, hundra eller tvåhundra år?Självbespeglingens gyllene epok. Narcissismen."

(Texten något förkortad av mig.)

 Är väl inte den som lägger ut mycket bilder på mig själv men däremot lite väl mycket politiskt tyckande, har väl att göra med dagligt sällskap av radio och pappersmedia samt tid till fördjupning i vissa frågor. 

När man tänkte betong och armering var nyhetsintaget kvällspressen och TV-snuttarnas dagliga blinkar baserad på antal döda (katastrofer) .

Jag har vaknat.....
ätit frukost....
varit på toaletten...
borstat tänderna..... 
även idag .... likt 25 000 andra dagar...

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar