måndag 27 mars 2017

Äntligen ....


kontakt..

Kunnat ta del av de nära och ( "banalt") de käras äventyr och leverne..

Vill bara med anledning av vårt Kubanska lyxleverne för stunden återgå till historien, bara erinra ur minnet ( Anders kan gärna faktagranska på Google)
Nu när alla USA experter blev så chockade av att Trump kunde vinna så borde de med lite kunskap i tiden bakåt inse och förstå lite av USA : s valsystem.

På 20 -talet blev en hel del senatorer invalda , med en flyktingfientlighet, religiös inställning som blev grunden till spritförbudet.
Egentligen mot samma folkvilja som Trump.
Det medförde att Kuba blev mer eller mindre USA:s krog och horhus. De flesta av de mest kända gangster har härjat på ön. 
Vet inget om den Kubanska synden idag, inte blivit erbjuden "sällskap" på öppen gata som i Dublin och Saigon. 

Hustrun hittar alltid på saker att klaga på. dagens stora problem att få stopp på takfläkten, igår att kylskåpet lät, i förrgår inte tillräckligt mörkt i rummet...
Med andra ord en riktig gnällkärring!

Lördag

Vet inte om det blir någon ordning på bilder, men det får vara ändå.


Dagen har bara ägnats till bad, varit grillparty i "byn" helstekt gris mm. 
Kontakt med färdeneslandet så tillvida att Sverige spelat landskamp i fotboll och vunnit med  4-0.
Edsbyn vann över Bollnäs i SM final i bandy. Tror inte många vet vad det är här. Har lärt mig i dag att Kuba har 16 lag som spelar klappträ i högsta ligan. (Om det nu är en sport)


Gubbens tankar fladdrar från stort till smått! Skönt och säkert att ha en telefon på toaletten om pappret skulle ta slut.
Mer skitsnack på det ämnet. När vi lämnade Havanna hämtades vi på ett mycket ansett hotell, trots det finns alltid något som saknas. Lås till toaletten, sittring, papper, tvål, handdukspapper alla kreterier kan inte uppfyllas.
Lite annat: 
Om Kuba skulle slopa sitt dubbla valutasystem med övervärderad pesos, skulle det innebära en devalvering med 96%.
Har ätit middag på en av resortsens fiskrestauranger, tonfisk med sparris, hummersoppa (inte i klass med den på Kanarieöarna ) en gudomlig fisk till huvudrätt. ( den godaste i mitt liv) bra Spanskt vin.
Jättebra uppassning helt i klass med de bästa krogar i Europa, men hjälper det?


Sett en varieté med massor av stjärtvickning från näpna små damer, inte riktigt i klass med Lido i Paris men hjälper det?
Tror inte turister kan vara ryggraden i ett land.

Ligger vid stranden och läser havet är gudomlig, sanden bränner under föttlerna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar