tisdag 7 mars 2017

Morgonresa i.....





fler dimensioner.....


Lämnat bilen på Mercedes långt ute på landet, utanför Navestad, heter visst Ringdansen numera.
Tog spårvagnen hem, passerade Hageby Centrum, heter Mirum nu. Namnbyten följde mig på hela resan. Kunskapsskolan var förr Kristinaskolan, Djäkneparksskolans rätta namn är Oscarsskolan, Resecentrum är Centralstation så den inte blandas ihop med Västra och Östra JÄRNVÄGSSTATIONERNA det heter inte tågstation. 

Hustrun som är en mycket snällare människa än jag påpekade under resans gång att vi var max 4-5 etniska svenskar på väg in till stan för arbete och skolgång i tidig morgonstund.

En kommentar till LO:s ändrade syn på arbete och skolgång som förr kallades lärlingsutbldning och som jag tycker var bra. Talar givetvis i egen sak då min "utbildning" betalts av arbetsgivare och genom självstudier när man jobbar i en branch man trivs med.

Citat ur Aftonbladet:

LO:s helomvändning - så här tycker de nu

 Utbildningsjobb ska införas sedan parterna på arbetsmarknaden kommit överens. Det ska gälla nyanlända mellan 25 och 45 som saknar gymnasieutbildning.
 Utbildningsjobben ska ge lägre lön. Hur mycket lägre avgörs i förhandlingar.
 Den lägre lönen ska gälla tills löntagaren har samma kompetens som sina arbetskamrater.
 Medan man har utbildningsjobb ska man plugga vid sidan av i den reguljära vuxenutbildningen. Gärna även kväller och helger.
 Grundskolan ska vara obligatorisk för nyanlända som inte gått motsvarande utbildning.
Målgruppen omfattar 50 000 personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar