tisdag 4 juli 2017

Detta borde inte.....





behövas skrivas.....



Förstår mig inte på begreppet arbete. 
Nu pratar politiker om "lätta" jobb utan utbildning till lägre lön, men vad betalar man för?
Om jag klipper gräset utför jag ett arbete, oavlönat men blir tillfredställd av att det bli fint.
Sen jag blev pensionär har jag utfört hemarbete städning osv. samma belöning där, det ser relativt hyfsat ut och jag har känt en tillfredställelse efter utfört arbete.
Dessa arbeten är mindre värda och anses tråkiga vilket medför att de kan ersättas med RUT.

Helgens burkplockning för Trojáns räkning gjorde jag ej för min personliga ersättning ett festivalband som CREW värt 3 000 kr med tillgång till alla festivalområden. Klubbens ersättning blev100  kr för varje arbetad timme, i mitt fall 1 600 kr per dag.

Min känsla inför detta arbete är att jag skall tillbringa en dag på festivalen, käfta med ungar och plocka så mycket burk som möjligt, inte i första hand för ersättningen utan för att "rädda" så mycket burk som möjligt från att malas ner i soporna eller försvinna i jorden. Alltså miljöarbete.

I går (måndag) började städningen på Bråvalla, ett gigantiskt jobb. Cyklade runt och kollade.
Närmre ett hundratal städare står i grupper och GLOR på skräpet, aktiviteten var snigelfart, det jag inte fattar är att om man ändå är där så blir väl inte ett skitjobb bättre för att man inte arbetar.
Är det inte bättre att betala tänkande, själständiga, arbetande människor i stället för stillastående som knappt rör sig, de håller inte ens måsarna på avstånd

Under mina sista år käftade jag ofta om ovanstående med mina överordnade chefer som klagade på våra arbetares löner, jag jobbade hellre med egna anställda som var nöjda med sin högre lön då man kunde ställa krav och fick något utfört än att jaga inhyrt folk som höll sig undan....

När det gäller de arbetande städarna på Bråvalla så måste jag om än motvilligt erkänna att det dyker upp en liten rasist och sätter sig på axeln.

Skall nu åka och arbeta, bygga hus för en ersättning bestående av vänligt bemötande, lite kärlek och självtillfredställelse.

1 kommentar: