onsdag 7 mars 2018

Lyckliga ......




tider?


Det var väl en tio år sedan man gick upp arla för att åka med första tunnelbanetåget till jobbet.
Minns vissa av mina medresenärer, en man som jämt kom springande i sista minuten och flög nedför trapporna till Hägerstens tunnelbanestation. Brukade alltid ta sista vagnen (om den var med) som passade bättre när jag gick av vid T-centralen, för promenad till Östermalms torg eller pendeln till Solna.
 Där satt alltid en tjej som drack kaffe och sminkande sig vilket förvånade en gammal man.
På telefonplan kom det alltid på en tjej med en liten kille som troligen kom från Vietnam, jag undrade alltid  över att grabben fick gå av vid Slussen ensam med puss och kram medan hon fortsatte med tåget till inte vet jag.
De flesta av dessa morgonpassagerare var troligen städerskor från öst eller Asien plus lata byggare som brukade sjukskriva sig vid VM eller OS på TV. Dessa människor som finns varje dag och som aldrig saknas så länge allt funkar.

Detta var på den tiden då Anders Borg skötte ekonomin och Fredrik Reinfeldt styrde, minns inte vem av dem det var men en av dem kallade försvaret för "ett särintresse", som Hans Wallmark (M) och Allan Widman (L) tävlade om att satsa på yrkessoldater för "insatser utomlands".
Carl Bildt (CB) skötte vår U-rikespolitik med "stake" helt på egen hand, inget feministiskt tjafs.
Försäljningen av krigsflygplan sköttes av vår monark. Jan Björklund återuppfann skolagan. Miljöpartiet var emot stora trafikleder i Stockholm och arbetade för fred och nedrustning.
Gustav Fridolin skrev en bok om morfar och fyllde sitt CV med "riktigt jobb" som lärare.
Centern ville ge mer sex till folket genom månggifte! KD gav oss fler apotek och piller mot veneriska plågor.

På den tiden sökte Sossarna Makt, inget annat än Makt och ett jobb åt Mona Sahlin!

Numera har S fått sin Makt och gubben slutat jobba, inget rejält som betong och trilskande gubbar att tänka på, bara försöka undgå att lyssna på all skit som strömmar ut från mediavärlden.

Tack till Lyxfällan och Hollywoodfruar som lyfter oss och våra drömmar!

Ovanstående program får mig att släppa tankar som:

 Försvarsvännernas oro när riskkapitalisten Gardell säljer sitt ägande i Volvo till lömska Kineser så vår statsminister måste åka till Trump och förklara att det hotar jobben i den nystartade volvofabriken i USA? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar