torsdag 15 mars 2018

Vår underliga..



värld.......



För en tid sedan samlades världens klokaste ekonomer och andra inflytelserika politiker
(Alice Bah Kuhnke) i Davos.
De bevakades av FEMTUSEN  schweiziska soldater och SEXHUNDRA amerikanska vakter i en stad som normalt befolkas av 11 000 innevånare.
De flesta ekonomerna/politikerna lyssnade på den nyligen för evigt (?) utsedde diktatorn i Kina
  Xi Jinping som predikade frihandelns lov.

I det fria demokratiska landet USA talar både vänsterdemokraten Bernie Sanders och presidenten tillika superkapitalisten Donald Trump mot frihandel och vill införa skyddstullar!

I EU laddar liberalen Cecilia Malmström för att ett handelskrig mot USA:s hot om skyddstullar samtidigt som vi tätar till våra  (EU:s) mot Afrika och latinamerikas fattiga farmare, vin och kaffe odlare.
Trumps anser att han talar för industriarbetare i USA:s rostbälte, samma arbetare som Sanders vänder sig till.
Xi Jinping anser sig lyfta Kinas arbetare plus en mängd dollarmiljadärer (lär vara flest i världen) till drägliga levnadsnivå genom frihandel.
Vilken grund Cecilia Malmström står på kan jag inte tolka.

Vilka ledare som var närvarande från arabstaterna vet jag inte men de lever i alla fall gott på att tillsammans med övriga länder i den fria västerländska demokratins namn utnyttja 200 miljoner gästarbetare som skickar hem pengar och därigenom försörjer var 7:e människa på jorden.
Mest pengar i absoluta tal går till Indien, Kina, Filippinerna, Mexiko och Pakistan.
Tre av dessa länder Indien, Kina och Pakistan har teknologi så de har kärnvapen.

I det land som uppfann de politiska ideologierna England, och som med gevär, spridit kultur och språk ut i världen, vill lämna den europeska gemenskapen.
De har inte bara förlorat vapenmakten utan även språket. Världens största exportör av ORDET är Indien, det trycks och ges ut mest litteratur och kulturalster i Bombay utan att Svenska Akademin vet om det!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar