lördag 1 december 2012

Off the road from Mandalay

Sista kvallen i Mandalay, i morgon bar det vidare mot Bagan. Dagen har tillbringats med en mangd aktiviteter, bl a gatt over Burma langsta bro i teak. Under den odlas jordnotter, gronsaker mm nar regnperioden kommer forsvinner falten. Sett procession nar 1500 munkar hamtar dagens mat som skanks till klostret av de som vill samla poang i himlen, berorde oss illa, unga pojkar och man med sorgsna ogon. De borde lira fotboll, leka och ga i vanlig skola istallet for att leva klosterliv. Som val ar ar det inte for livet utan kan variera fran mander till ar. Lite tempel och palats har vi ocksa hunnit med innan vi avslutade eftermiddagen vid poolen pa hotellet.
Nu avslutar vi kvallen med middag med vasterlandsk mat, annars har det varit burmesiskt, thailandskt och kinesiskt. Ganska likt men framforallt lite olika kryddning. Behaglig temperatur och lite moln.
For att vi inte ska sakna snon och kommande advent finns pepparkakshus och ett snolandskap i lobbyn och i hogtalarna spelas Stilla Natt om och om igen. Kommer buddisterna pa hotellet att konverta till kristendom manne?
Burma vs Filipinnerna 0 - 1 i Asia Cup.
Janne o Ulla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar