tisdag 22 oktober 2013

I går jag sågèt..........





i dag hon togèt......

Släppte av min dam på en regnig central i morse, i går gick jag förbi och kollade "mitt" 5.27 tåg på min morgonpromenad. Verkade var fler resenärer numera än på "mintid", ingen som jag kände igen, på något sätt känns man lite bortkastad och onyttig, är väl alldeles för frisk egentligen.

Får väl skylla humöret lite på vädret som HELT  SPÅRAT UR ! Efter en underbar vinter kom en härlig vår med en fantastisk sommar som följdes av en skön höst och:
 NU har det varit mulet flera dygn! Man borde bo i ett varmare land!


TACKSAMHET ! (stavas?)

Gick in på Tjocka Kocken och kissade (sparade 5 kr) för några dagar sedan, kunde inte låta bli att ta ett par bilder på en snygg betongtrapp jag och en kollega byggde 1976 på min tid som snickare, vi byggde två trappor med handformade vagnstycken och ingjutna prefabricerade plansteg. Den på bilden är motgjuten på en sida, den andra trappen var fristående:



Hade besök av en liten Henry i helgen, enligt föräldrarna lär han fått namnet från en fransk fotbollsspelare, personligen tror jag eller tolkar jag namnet till min första och enda stora fotbollsidol!

HENRY "PUTTE" KÄLLGREN  1931-2005

ALFA bild från 1953

.Hela Sveriges Putte!  
Han har gjort mest mål i IFK 126 mål på 181 allsvenska matcher, 8 mål på 8 landskamper! Värre en Zlatan!
Språngnickens mästare!!!
Han var byggnadssnickare och jobbade ihop med min far,på en del byggen, minns inte om det var på Armerad Betong eller Birger Andersson, min far var inte så trakterad av fotbollsstjänor:

"Han sitter bara på bocken och röker, och drömmer att bli proffs!"

Jag däremot visste och smög omkring för att få en skymt av honom där han bodde på Smedjegatan och hade en röd Husqvarna lättviktare och brukade åka förbi oss på väg till träning.
Putte blev ett "sk 10 000 kr fall" när han flyttade till Norrby i Borås, tror han "fick" eller blev föreståndare för en bensinmack!

Minns att jag hade att skapligt autografblock med 50-talssjänor som försvunnit under livets flyttningar!


1 kommentar: