tisdag 5 november 2013

Om man täker......




hela varvet runt.........



 
 ....... blir det inte lättare att svara.


En trevlig godhjärtad dam framträdde hos Skavlan i fredags, hon servade prostituerade på Malmskillnadsgatan med varm dryck och mänsklig kärlek.

Vad gubben begriper har företeelsen varit förbjuden i många år!

Lyssnat på en  gubbe i gubbradion som skyller prostitution gruppvåldtäkter på muslimerna, en dam anser att svenska tjejer klär sig utmanande, ännu en dam att det beror på fattigdom, en herre att man inte köper en kvinna utan sluter ett avtal om ett arbete. En annan herre som verkade insatt i frågan framförde åsikten att många unga idag köper sex för "enkelhetens skull" och ser det som "hjälp och en dusör" till de stackars kvinnorna. (Kanske beredd hålla med i egots tidevarv)

Undra vad "tanterna" på Fågelsta:Tamm, Wägner m.fl. skulle tänka om de fick se utvecklingen av sitt arbete när det gäller kvinnofrågor och jämställdhet.  Därefter min stora idol Ottesen-Jensen och ännu senare grupp 8 med 60-70 talets vänstervåg.

Ibland tycker jag vi borde skämmas när vi mästrar u-länder och talar om mänskliga (kvinnofrågor och kärlek ingår) rättigheter.

Att kvinnorna som säljer sig i våra städer kommer från Rumänien m.m. och är offer för trafficking och kan ses som en följd av medlemskapet i EU, vilket jag fortfarande år emot, och röstade emot. 
I demokratisk ordning är de nu här och söker ett bättre liv.
Numera ser jag till att ha en slant i beredskap till de tiggare som sitter och tigger på våra trottoarer.
Inte av godhet utan för jag har råd att avstå en "skärv".
Kanske en liten tanke från en skoluppfostran med kristen humanistisk grundsyn om en "Förklädd Gud".

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar